Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 mai. Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

ro

08 May, 2021 15:53 1653 Marime text
  • Voluntarii și personalul angajat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România sărbătoresc astăzi, 8 mai, Ziua Mondiala a Crucii Roșii si a Semilunii Roșii.
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitata prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Crucea Roșie Română ajunge în fiecare an la mai mult de 600.000 de persoane, oferind asistență umanitară adaptată la nevoile comunităților din întreaga țară.

De la intervenția și pregătirea populației în situații de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim-ajutor, campanii de educație pentru sănătate până la programe sociale care acoperă, în primul rând, nevoile de bază ale populației vulnerabile, putem ajuta oamenii să se pregătească, să gestioneze și să se recupereze după un dezastru sau o criză.

Pentru copiii și tinerii proveniți din familii nevoiașe, Crucea Roșie Română a înființat mai multe centre comunitare de zi (Centrul EGAL) unde aceștia beneficiază de hrană caldă și servicii de dezvoltare a abilităților de viață.

„Pe 8 mai 2021 sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Această zi este dedicată personalului și voluntarilor Mișcării Internaționale  care intervin și susțin persoanele afectate de COVID-19, care cu responsabilitate și dăruire duc la îndeplinire misiunea organizației, acțiune ce este <>”, precizează, pe pagina de Facebook, Carmen Lungu, Crucea Roșie filiala Constanța.


​Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea si alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

„Așadar, astăzi, de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, mulțumim celor 14 milioane de voluntari care își dăruiesc timpul și își folosesc abilitățile pentru a face comunitățile lor mai sigure, mai rezistente și mai incluzive”, a scris Crucea Roșie Tulcea, pe pagina de Facebook.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii