Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

ro

08 Jul, 2022 10:21 1632 Marime text
Sursa foto: unsplash.com
 
Cine nu s-a îndrăgostit de poza cu plaja Navagio? Cine nu vrea să ajungă măcar o dată acolo? Cine nu iubește Grecia? Vă spunem noi, o iubim și am merge în fiecare an într-o insulă! Azi vorbim despre Zakynthos, o insulă cu plaje superbe, peisaje sublime, obiective turistice încărcate de istorie, o gastronomie locală excelentă. Zakynthos le are pe toate, fie ești un nostalgic îndrăgostit de mare, fie un aventurier însetat de istorie. Aici nu ne plictisim și parcă o săptămână nu este suficient să vedem tot ce poate oferii această insulă.

Perioada optimă pentru o vacanță reușită este în mai-septembrie, în această perioadă sunt numeroase oferte Zakynthos pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Putem alege un pachet complet cu o cursă charter Zakynthos, un transfer și o cazare bună.

În partea de nord est insula se bucură de țărmuri stâncoase cu stănci abrupte scufundate în apele mării turcoaz, plaje cu nisip grosier și golfuri impresionante iar în sud de plaje cu nisip fin. Tocmai această combinație de peisaje frumoase, plaje pentru toate gusturile, obiective turistice diverse, fac din Zakynthos o destinație foarte populară. În continuare iți prezentăm 5 locuri de vizitat pentru o vacanță reușită!
  1. Plaja Navagio este un simbol al insulei, deci nu putem să nu o vizităm! Pentru a surprinde apusul trebuie să mergeți cu mașina, însă dacă doriți să faceți plajă trebuie să ajungeți cu barca. Este cea mai frumoasă plajă, poate din întreaga Grecie, , înconjurată de stănci semețe, cu nisip pietros alb ce strălucește sub razele soarelui și apa mării de un turcoaz incredibil, fac din acest loc un colțișor de rai. Vedeta este epava bărcii care făcea transport ilegal de țigări și care a eșuat în acest loc, toți ne dorim o fotografie lângă ea. Pentru o vedere de ansamblu, mergeți în punctul de belvedere, peisajele sunt absolut impresionante.
  2. Blue Caves se găsesc în partea de nord a insulei. Aceste golfuri săpate în stâncă au parte de o apă impresionantă precum safirul. Acestea se pot vizita într-o plimbare cu o barca cu fundul de sticlă sau în bărcuțe închiriate. De asemenea, puteți înota și puteți intra în peșteri când apa este calmă, experiență este unică.
  3. Zakynthos Town (Zante) nu trebuie ratat. Oraș cochet cu străduțe înguste și pitorești, magazine de suveniruri, restaurante și taverne cu bucate absolut delicioase. Capitala insulei oferă o mulțime de activități plăcute, fie alegeți să vedeți obiective turistice, sau trasee pentru bicicleta sau o plimbare la ceas de seară pe faleză, cu siguranță nu o să vă plictisiți.
  4. Insula Marathonisi este locația unde curioșii pot vedea cuiburile unde depun ouă țestoasele Caretta Caretta. Aici plaja nu este amenajată, nu găsim nici restaurante, nici șezlonguri, iar nisipul este grosier. Se poate ajunge doar cu barca. Apa este incredibil de limpede și de un turcoaz orbitor, ideală pentru snorkeling. Iar pentru a vedea broscuțele, trebuie să mergeți mai în larg, țestoasele venind să depună ouăle pe uscat seara/noaptea.
  5. Parcul Askos Stone sau mai bine zis un fel de grădină zoologică în aer liber. Ce este interesant, toate animalele și pasările găzduite în parc (care sunt pașnice) sunt lăsate libere, te poți întâlnii cu ele peste tot. Zona este plină de dealuri acoperite cu vegetație și adăposturi construite din loc în loc, unde arunci un ochi dai de piatră, pomi și animale. Un loc ideal pentru o zi relaxantă.
Zakynthos este definiția frumosului, are atât de multe lucruri de oferit încât nu ai cum să te plictisești! Deși aceasta nu se întinde pe o suprafață foarte mare, insula Zakynthos se laudă cu o mulțime de atracții turistice, fiind ideală pentru toate categoriile de vârstă și pentru toate gusturile.

Pentru mai multe idei de vacanță, sfaturi, ponturi utile, iți stăm la dispoziție, noi Agenție de turism Constanța, Tomis Travel. Avem nenumărate oferte pentru Zakynthos, cu siguranță vom găsi una adecvată nevoilor tale.

Sursa foto: unsplash.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii