Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de start-up-uri și companii inovatoare românești vin la Romanian Start-Up Days, un eveniment organizat la Washington de Ambasada României în SUA

ro

02 May, 2023 14:46 1004 Marime text
  • 40 de start-up-uri și companii inovatoare românești vin la Romanian Start-Up Days, un eveniment organizat la Washington de Ambasada României în SUA
     
Evenimentul, organizat cu sprijinul generos al InnovXBCR, va avea loc vineri, 5 mai 2023, la Washington DC, într-o locație exclusivistă, Cosmos Club. Inițiativa, dedicată relațiilor și interacțiunii dintre companiile românești și oficialii americani, EDO, private equity și investitori, este menită să prezinte cel mai bun ecosistem antreprenorial românesc. La eveniment vor lua parte de asemenea reprezentanți ai Camerei de Comerț a Statelor Unite, Departamentului Comerțului și Departamentului de Stat.
 
Romanian Start-Up Days va oferi start-up-urilor și companiilor oportunitatea de a-și prezenta ideile și produsele unui public divers de investitori, lideri din industrie și potențiali parteneri. Evenimentul - primul dintr-o serie care își propune să promoveze talentul românesc în materie de afaceri de succes - va include prezentări, workshop-uri și sesiuni de networking concepute pentru a ajuta startup-urile să câștige vizibilitate și să stabilească conexiuni pe piața din SUA.
 
Cele 40 de companii care participă la Romanian Start-Up Days reprezintă o gamă largă de industrii, domenii precum tehnologie, sănătate, energie regenerabilă, comerț electronic și bancar. Fiecare companie a fost selectată cu atenție pentru potențialul de a reprezenta industriile respective și de a avea un impact pozitiv asupra societății.
 
Ambasada României în SUA se angajează să sprijine companiile inovatoare din țara noastră, în colaborare cu sponsori și parteneri dedicați, prin intermediul unor evenimente menite să crească vizibilitatea acestora.
 
“Credem că ecosistemul românesc de start-up-uri are un potențial enorm și suntem încântați că putem sprijini aceste companii printr-un eveniment de networking de care acestea au nevoie pentru a reuși.
 
Romanian Start-Up Days reprezintă o oportunitate unică pentru aceste companii tinere și inovatoare de a-și prezenta ideile și produsele unui public global”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA. „Suntem încântați să lucrăm cu Departamentul Comerțului prin intermediul SelectUSA, să aducem aceste companii la Washington DC și să le conectăm cu potențiali parteneri și investitori.”
 
Evenimentul “Romanian Start-Up Days” are loc în marja programului SelectUSA. SelectUSA este o inițiativă a guvernului SUA care vizează promovarea investițiilor străine directe în Statele Unite. Este organizat de Departamentul Comerțului din SUA și atrage companii din întreaga lume. Evenimentul este, de asemenea, o oportunitate pentru oficialii americani și EDO’s (organizații de dezvoltare economică) de a prezenta oportunitățile de afaceri în regiuni și de a promova dezvoltarea economică în comunitățile locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii