Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

30 octombrie Ziua Relațiilor Publice Militare, prilej pentru a mulțumi pentru activitatea de informare publică a cetățenilor, întotdeauna oportună și corectă

ro

30 Oct, 2021 10:43 1567 Marime text
  • ​Structurile de comunicare ale Ministerului Apărării Naționale sunt, însă, născute mult mai devreme, cu peste un secol în urmă, în preajma intrării țării noastre în Primul Război Mondial. 
La 30 octombrie 1993, prin ordin al ministrului apărării, lua ființă Direcția de Informare și Relații Publice, structură care a primit, ca misiune de bază, conducerea, organizarea și gestionarea domeniului informării și relațiilor publice, pe timp de pace, în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, declararea stării de mobilizare sau în stare de război.

Structurile de comunicare ale Ministerului Apărării Naționale sunt, însă, născute mult mai devreme, cu peste un secol în urmă, în preajma intrării țării noastre în Primul Război Mondial. 

Iată postarea lui Nicolae Ciucă pe pagina lui de socializare 

La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul relațiilor publice militare!

La 30 octombrie 1993, prin ordin al ministrului apărării, lua ființă Direcția de Informare și Relații Publice, structură care a primit, ca misiune de bază, conducerea, organizarea și gestionarea domeniului informării și relațiilor publice, pe timp de pace, în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, declararea stării de mobilizare sau în stare de război.

Structurile de comunicare ale Ministerului Apărării Naționale sunt, însă, născute mult mai devreme, cu peste un secol în urmă, în preajma intrării țării noastre în Primul Război Mondial. De atunci și până astăzi, sistemul de comunicare și informare publică și presa militară au contribuit permanent la îmbunătățirea imaginii instituției militare, la cunoașterea de către public a problematicii din domeniul apărării.

Activitatea specialiștilor din domeniul informării publice militare a fost permanent ghidată de principii solide, care au ca scop să ofere opiniei publice informații corecte, complete și oportune.

În același timp, personalul care activează în domeniu, în structurile de informare și relații publice și în presa militară, a urmărit în permanență să își ridice gradul de pregătire și să îndeplinească cu succes misiunea încredințată.

Noile tehnologii, dezvoltarea comunicării în rețelele de socializare și evoluția permanentă a presei au fost provocări în fața cărora specialiștii militari în informare s-au adaptat cu rapiditate. Totodată, aceștia au acționat în mod responsabil și coordonat împreună cu omologii din NATO și Uniunea Europeană pentru mediatizarea acțiunilor de prevenire și descurajare a oricăror activități ostile la granița de est a României, o parte importantă a flancului estic al NATO și graniță a Uniunii Europene.


De peste un an și jumătate, țara noastră traversează o perioadă grea, marcată de o boală necruțătoare, care a provocat o pandemie fără precedent și care ne-a schimbat, în parte, viața de zi cu zi. Ofițerii de informare și relații publice și jurnaliștii MApN, atât cei care activează în structurile centrale, dar și în structurile din teritoriu, au fost permanent conectați la misiunile îndeplinite de militari în sprijinul populației.

Prin munca lor neobosită a fost posibil ca publicul să fie continuu informat asupra activităților desfășurate în sprijinul sistemului medical, al campaniei de vaccinare și al tuturor celorlalte activități desfășurate pentru înlăturarea efectelor bolii.

În același timp, activitatea de informare internă a întregului personal al Armatei a continuat în ritm susținut, atât prin canalele interne de informare, dar și prin presa militară sau rețelele de socializare.

Direcția informare și relații publice a creat și pus la dispoziția cetățenilor una dintre puținele pagini oficiale pentru combaterea știrilor false, Info Radar, un mecanism care vine în sprijinul unei informări corecte și echidistante a românilor.

Prin eforturile specialiștilor militari în informare publică am reușit să plasăm paginile oficiale de socializare ale ministerului în topul celor mai urmărite pagini de instituții publice din țara noastră.

Ziua Relațiilor Publice Militare este un prilej pentru a vă mulțumi pentru activitatea susținută de informare publică a cetățenilor, întotdeauna oportună și corectă! Menținerea Armatei României în topul încrederii publice se datorează, fără îndoială, alături de eforturile depuse de militarii noștri în țară și peste hotare, și activității dumneavoastră, cei care ați adus în fața opiniei publice realizările instituției noastre.

La mulți ani!

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii