Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

29 noiembrie ar putea fi zi liberă. Ce prevede proiectul (document)

ro

23 Nov, 2021 00:00 4077 Marime text
  • Ministerul Muncii a transmis spre avizarea proiectul de hotărâre de guvern prin care se dorește acordarea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă
  • Ziua liberă se va acorda automat doar personalului din sistemul bugetar
 
Ministerul Muncii a transmis spre avizarea proiectul de hotărâre de guvern prin care se dorește acordarea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă. Ziua ar trebui recuperată până la finele anului și îi vizează pe angajații bugetari.
 
Dacă proiectul de HG va fi adoptat de Guvern și ulterior publicat în Monitorul Oficial, ziua liberă se va acorda automat doar personalului din sistemul bugetar, nu obligatoriu și salariaților cu angajatori privați. 
 
Magistrații și celelalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie nu vor avea liber. Măsura se aplică și participanților în aceste procese.
 
Este important de menționat faptul că potrivit Legii 153/2019 care a introdus această prevedere în Codul muncii, Guvernul trebuie să stabilească în fiecare an, printr-o hotărâre dată până în data de 15 ianuarie, zilele lucrătoare libere acordate suplimentar pe lângă cele de sărbătoare națională nelucrătoare personalului din sistemul bugetar pentru a crea punți. Actul normativ care trebuia să ofere minivacanțe suplimentare bugetarilor nu a fost adoptat până la data limită.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: pixabay.com
 
Citește și:
       
8 iunie, zi liberă! Ce precizări face Primăria Constanța

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii