Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 octombrie 2021 - Ziua Europeană a Justiţiei Civile!

ro

25 Oct, 2021 10:31 1264 Marime text


Azi, 25 octombrie 2021, este marcată Ziua Europeană a Justiţiei Civile!

În acest context, recent, procurorul General al PÎCCJ a transmis un mesaj.

„Aparte de confidențialitatea specifică activității noastre sau de interacțiunile procuror – justițiabil, desfășurate în contextul exercitării profesiei, avem posibilitatea, de Ziua Europeană a Justiției Civile, să primim vizitatori.

Aceasta ne permite - atât nouă, procurorilor, cât și cetățenilor -  să asociem nume cu chipuri, să prezentăm și să explicăm mai bine regulile de organizare și funcționare, specificul activității de urmărire penală. În parchete, cetățenii ar putea observa și înțelege ritmul activității zilnice, diferența dintre dosarele complexe și cele mai simple, baza de documentare, condițiile de muncă.

Din aceste motive, în spirit de transparență, de Ziua Europeană a Justiției Civile, comunicarea publică este mai apropiată de cetățeni.
În condițiile măsurilor sanitare incidente și în acest an, în calitate de procuror general, pot să asigur cetățenii cu privire la eforturile instituționale de concentrare sporită pentru îndeplinirea  atribuțiilor constituționale, cu privire la măsurile de creștere a comunicării online în cadrul procedurilorpenale, precum și cu referire la continuitatea dialogului interinstituțional pentru subiectele din sfera justiției.

Obiectivul activității Ministerului Public este consolidarea profesionalismului investigațiilor în această perioadă atipică, responsabilitatea reprezintă garanția apărării ordinii de drept, intereselor generale ale societății și drepturilor și libertăților cetățenilor“.

Data de 25 octombrie, declarată în anul 2003 de Consiliul Europei și Uniunea Europeană drept Ziua Europeană a Justiției Civile, are loc pentru al doilea an consecutiv sub semnul măsurilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19, ceea ce face imposibilă interacțiunea directă cu cetățenii.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii