Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:17 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 octombrie 1999 – primul număr al revistei Playboy, în România. Cine a fost pe prima copertă

ro

21 Oct, 2020 00:00 1736 Marime text
  • Dana Săvuică apărea pe coperta primei reviste Playboy
  • Primul număr al revistei Playboy a apărut la finele lui octombrie

La data de 21 octombrie 1999, a apărut, la București, primul număr al revistei Playboy. Dana Săvuică apărea pe coperta primei reviste Playboy.

Dana Săvuică este o femeie de afaceri împlinită, dar şi fost model. Mai mult decât atât ea este prima româncă care a pozat în ediţia locală a revistei pentru bărbaţi Playboy, în noiembrie 1999.

Dana a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook în ziua în care Hugh Hefner a trecut în nefiinţă. “Instagram, Facebook şi absolut toate reţelele de socializare comentează încetarea din viaţă a lui Hugh Hefener. Femeile care au fost alese să pozeze pe coperta celebrei reviste au ieşit acum la înaintare cu coperta lor ca un tribute adus unui vizionar al artei modern. În anul 1999 eu am avut curajul să apar pe primul număr al revistei Playboy din România, aşa cum a făcut-o şi Marilyn Monroe în anul 1953 pe primul număr al revistei din America. După noi au urmat zeci,sute şi mii de femei frumoase, care au considerat că arta frumosului prin expunerea corpului, cu toate perfecţiunile şi imperfecţiunile lui este o continuare firească a picturii moderne. Un tablou cu un nud este admirat pentru că e viziunea lui Rubens,de ce să nu admirăm o poză artistică a unui nud realizat de un fotograf precum Herb Ritts( în cazul lui Cindy Crowford) sau Richard Fegley( în cazul meu). Pentru mine, apariţia în Playboy a fost o onoare, transmiţând un mesaj către femeile romance care intrau în era emancipării: Suntem femei, deci suntem frumoase. Frumuseţea este o încântare pentru noi, iar noi trebuie să iubim această frumuseţe. Cum e să fii fată? Tocmai ce am scris într-o carte pe această temă... E adevărat că această alegere a mea ţine de felul în care privesc eu viaţa, dar n-aş vrea să fiu femeia care se uită în urma ei, regretând că nu a făcut ceea ce şi-a dorit, că şi-a călcat peste principii sau a ţinut cont de gura lumii. Je ne regrete rien. RIP Hugh Hefner” , a fost mesajul Danei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii