Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 decembrie 1970- A avut loc premiera filmului ”Love Story”

ro

16 Dec, 2020 15:37 1645 Marime text
  • S-a întâmplat pe 16 decembrie 1970, a avut loc premiera filmului ”Love Story”.
Love Story (în română Poveste de iubire) este un film din anul 1970. Drama romantică are la bază un scenariu scris de Erich Segal, după care a fost adaptată cartea Love Story.

Potrivit wikipedia, filmul, cunoscut pentru deznodământul său nefericit, este considerat unul dintre cele mai romantice din toate timpurile de către Institutul American de Film (locul 9 pe listă). În 1978 a fost realizat și un sequel, intitulat Oliver's Story, care nu a egalat succesul critic și de casă al filmului original. Love Story marchează debutul pe peliculă al actorului Tommy Lee Jones, care a interpretat un rol minor.

Romanul spune povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard.

Oliver Barett, student al Universității Hardvard, se îndrăgostește de Jennifer Cavilleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College.

Înaintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă era împotriva dorințelor tatălui lui Oliver.

Fără sprijinul financiar al tatălui lui Oliver cuplul se luptă să plătească Harvard Law School, cu Jenny lucrând ca profesoară de muzică la o școală privată de muzică. Absolvind al treilea din clasă, Oliver acceptă o slujbă respectabilă la o firma de drept din New York. Cu noul venit, al lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil.

După ce nu izbutesc să îl conceapă, ei consultă un specialist, care după mai multe teste, îl înștiințează pe Oliver că Jenny este bolnavă și că în curând va muri. Deși nu este spus explicit, se pare că ea suferea de leucemie.

Sursă foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii