Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 mai 1928 Mickey Mouse și Minnie Mouse apar pentru prima dată în filmul Plane Crazy

ro

15 May, 2021 08:42 3121 Marime text
  • La data de 15 mai 1928, Mickey Mouse și Minnie Mouse apar pentru prima dată în filmul Plane Crazy. 

În 1928, Walt Disney și Iwerks l-au creat pe Mickey Mouse ca un înlocuitor pentru starul anterior al companiei, Oswald Iepurașul Norocos. Dar acesta nu putea umple spațiul de unul singur. Dintre caracteristicile consistente dobândite de Oswald înainte de mutarea sa la Universal Studios a fost căutarea sa a jumătății amoroase. Așa că cineva a trebuit să înlocuiască pe Miss Rabbit, Miss Cottontail, Fanny și nenumărate dansatoare cu ceea ce ulterior va deveni Minnie Mouse, potrivit wikipedia.org.

Mickey Mouse și Minnie Mouse și-au făcut debutul într-un scurtmetraj de testare, Plane Crazy, în timp ce debutul oficial a fost în Steamboat Willie ( noiembrie 1928), care este și unul dintre primele desene făcute cu sunet.

În anii 50 Mickey a devenit mai cunoscut în aparițiile sale la televizor, în particular începând cu The Mickey Mouse Club. Multe desene cinematografice cu el au fost date la TV în cadrul seriilor ca Ink & Paint Club, și lansate pe DVD și VHS. 

Totodată, Minnie are propriile desene scurte în serialul Fabrica de râs a lui Mickey (Mickey Mouse Works) sub numele de Maestro Minnie, în care ea conduce o serie de instrumente muzicale vii pe care de obicei trebuie să le îmblânzească. Mai are un serial propriu spin-off-ul de durată scurtă al lui Clubul lui Mickey Mouse, numit Buticul lui Minnie în care aceasta are propriul magazin de fundițe.


Sursă foto și video: YouTube/ Walt Disney Animation Studios
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii