Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 decembrie 1503. S-a născut astrologul Nostradamus

ro

14 Dec, 2021 11:02 1249 Marime text


Nostradamus (născut la 14 decembrie 1503, Saint-Rémy⁠, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franța și decedat la 2 iulie 1566, Salon-de-Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franța), pe numele său real Michel de Nostredame, a fost un faimos astrolog, medic, cabalist și farmacist francez.


Celebritatea sa se datorează lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555.


De la publicarea sa, a devenit foarte populară în toată lumea, creându-se în jurul său un cult.


În literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titlul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfășurau sau urmau să se întâmple în lume.


Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene, multe dintre ele au fost de-a lungul timpului interpretate sau traduse greșit.


Nostradamus este o figură proeminentă a Renașterii Franceze și profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei, cât și a altor lucrări despre profeții.


Cel mai renumit cercetător al operei și vieții sale este românul Vlaicu Ionescu.


Pierre de Ronsard scria despre contemporanul său - Asemenea unui oracol antic, el a prezis timp de mulți ani o mare parte a destinului nostru. Evident, profetul s-a bucurat de respectul familiei regale și de o faimă tot mai mare, până la moartea sa, în 1566. Inevitabil, mulți au rămas extrem de sceptici în privința lucrării sale sau, chiar mai rău, l-au considerat un simplu șarlatan inteligent care profita de cei creduli, scrie Wikipedia.


După unii cercetători, Nostradamus și-a prezis chiar propria moarte - „Lângă bancă și pat voi fi găsit mort”. După ce într-o seară a anunțat că nu va supraviețui nopții următoare, s-a stins într-un acces de gută și a fost găsit mort a doua dimineață în dormitor, lângă masa de lucru. 


Sursă foto: Pixabay.com/ GDJ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii