Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 percheziții, în București, în cazul unui dosar penal de camătă

ro

22 Nov, 2023 13:09 815 Marime text

Sursa foto: Facebook




 
  • În dimineața de 22 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1 au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și Județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de camătă, prejudiciul fiind de 1.175.000 de euro, potrivit  Poliției Capitalei.
 
 În fapt, în perioada 2015 - 2023,  mai multe persoane, fără a fi autorizate în acest sens, au împrumutat sume mari de bani altor persoane, ca îndeletnicire și au perceput dobândă, solicitând, totodată, garanții imobiliare.
 

„Camăta ar fi fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte de vânzare cumpărare pentru imobilele deținute de acestea, în Capitală și județele Ilfov și Călărași. Astfel,  în momentul în care victimele au ajuns în imposibilitatea de a mai achita dobânzile percepute, bănuiții ar fi trecut la executarea silită a acestora, intrând astfel în posesia imobilelor”, transmit polițiștii.

 
În vederea administrării materialului probator, la data de 22 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, urmând ca persoanele bănuite de comiterea faptelor să fie conduse la audieri, în vederea  luării măsurilor legale ce se impun.
 

„Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă”, declară sursa citată.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conchide Poliția Capitalei.

 Citește și
Cercetat penal, pentru evaziune fiscală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a pus sechestru pe bunuri
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii