Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tichete de vacanta in loc de prime

ro

18 Feb, 2009 18:45 2802 Marime text
udrea.jpgO ordonanţă de Guvern aprobată în şedinţa de astăzi a Executivului materializează propunerea înaintată de ministrul Turismului, Elena Udrea, privind înlocuirea primelor de vacanţă cu tichete de vacanţă. Valoarea acestora va fi în limita a şase salarii minime brute pe economie, pot fi acordate atât în sistemul bugetar, cât şi în cel privat şi au ca scop sprijinirea dezvoltării turismului naţional, precum şi a activităţii IMM-urilor din domeniu.

Şefa de la Turism a specificat că tichetele vor putea fi acordate de angajatori în limita bugetului, persoanelor încadrate cu contract individual de muncă. Concret, este vorba despre un bon nominal, emis prin intermediul unităţilor ce au avizul Ministerului Finanţelor şi vor putea fi utilizate doar de persoanele al căror nume va fi înscris pe bile şi numai pe teritoriul ţării. Unităţile din turism care vor respecta prevederile Ordonanţei 58/98 şi care au avizul Ministerului Turismului vor putea folosi la plată aceste tichete.

Elena Udrea a subliniat că tichetele de vacanţă ar putea fi folosite începând cu vacanţa de Paşti, întrucât normele de aplicare a acestui sistem urmează a fi aprobate printr-o Hotărâre de Guvern în 15 zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii