Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor disponibilizeaza peste 12.000 de angajati ai CFR

ro

20 Mar, 2009 18:53 1478 Marime text
După cum arată programului de restructurare a sistemului feroviar înaintat astăzi organizaţiilor sindicale reprezentative, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii intenţionează să reducă cu 12.139 numărul salariaţilor din sistemul feroviar. 

Conducerea Federaţiei a anunţat deja că se opune acestor disponibilizări  de personal şi va folosi de toate formele legale de protest pentru a menţine locurile de muncă.
Programul de restructurare a sistemului feroviar al Ministerului Transporturilor prevede concedierea a 5.949 de angajaţi de la CFR Marfa, 2.545 angajaţi ai CFR Călători şi 3.536 de salariaţi ai CFR SA. Totodată, vor fi disponibilizaţi 109 de salariaţi ai Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviară de Turism, Autoritatea Feroviară Română şi Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară.

Modalitatea în care se va face aceste reduceri de personal constă în desfiinţarea unor subunităţi şi prin restrângerea activităţii acestora. În privinţa vreunei măsuri de protecţie socială de care salariaţii ar putea beneficia, reprezentanţii FNFMC au declarat că programul de restructurare nu prevede nimic în acest sens.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii