Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loteria Romana, amendata cu 80.000 de lei

ro

01 Apr, 2009 03:13 2050 Marime text
Sancţiunea a fost aplicată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, după finalizarea procedurii de supraveghere la Compania Naţională Loteria Română SA. 

Acţiunea a fost declanşată în februarie 2009 în urma sesizării venite din partea Inspecţiei Generale din cadrul Ministerului Finanţelor şi a vizat modul de atribuire, în perioada 2007-2008, a unor contracte de furnizare şi servicii dar şi a modului de atribuire  a contractelor având ca obiect achiziţia de "bilete loteristice", "prestarea serviciilor de tipărire a revistei Loto Prono" şi prestarea serviciilor de publicitate.

După analizarea acestora s-a dispus aplicarea unor sancţiuni în valoare de 80.000 lei. Echipa de control a sesizat mai multe nereguli în ceea ce priveşte încălcarea prevederilor legale în cadrul procedurilor de achiziţie publică.  

Potrivit unui comunicat remis de Guvernul României, "procedura de atribuire a contractului având ca obiect servicii de tipărire a revistei Loto Prono la care s-au încălcat regulile de estimare a valorii contractului evitându-se aplicarea prevederilor art. 20 din OUG nr.34/2006, ceea ce constituie contravenţie", aplicându-se sancţiunea în cuantum de 35.000 lei. În privinţa procedurilor ce au avut ca obiect „prestarea serviciilor de tipărire a revistei Loto Prono", ANRMAP a analizat documentele în cazul a doua proceduri. Prima este "procedura de atribuire a contractului având ca obiect servicii de tipărire bilete loteristice la care s-au încălcat regulile de estimare a valorii contractului", în acest caz aplicându-se o amendă de 35.000 lei. A doua procedură de atribuire a facut referire la contractul „având ca obiect furnizare diverse imprimate (bilete loteristice), în sensul că autoritatea contractantă a stabilit durata contractului pentru o perioada mai mare decât cea necesară pentru a face faţă situaţiei de urgenţă. Pentru această încălcare s-a aplicat sancţiunea în valoare de 10.000 lei.

Din analiza documentelor puse la dispoziţia ANRMAP de către Compania Naţională Loteria Română SA, a rezultat că procedura privind prestarea serviciilor de publicitate a fost anulată ca urmare a deciziei autorității contractante, echipa de control verificând numai legalitatea acestei decizii.

În legătură cu procedurilor derulate în anul 2007, ANRMAP a constatat nereguli în cadrul procedurilor de furnizare de bibliorafturi, de furnizare de tonere, cartuşe şi riboane pentru imprimante, faxuri şi multifuncţionale şi de furnizare dosare dar şi a contractelor de servicii având ca obiect „servicii juridice".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii