Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Mihaiu i-a predat stafeta lui Baboianu

ro

17 Feb, 2009 01:15 1183 Marime text

După ce săptămâna trecută a fost revocat din funcţie, în cursul zilei de azi, fostul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Duării, Liviu Mihaiu a predat „mandatul" succesorului său în funcţie, Grigore Baboianu. Mihaiu a promis noului şef sprijin, dar şi supraveghere din partea Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, în fruntea căreia a revenit.

Mihaiu a avut cuvinte de laudă faţă de cel care a preluat funcţia."Am lucrat foarte bine cu domnul Baboianu şi mi se pare o alegere foarte potrivită pentru acest post", a declarat Mihaiu, într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Mediului, citat de Evenimentul Zilei. În urma bilanţului celor cinci luni de mandat, fostul guvernator a enumerat printre realizări adoptarea regulamentului - cadru de urbanism pentru Deltă, care impune construcţiilor reguli mai stricte de amplasare şi faptul că vor trebui să ţină cont de specificul arhitectonic al zonei. De asemenea, s-a obţinut suplimentarea cu 40 de posturi pentru ARBDD, o parte din acestea urmând să fie alocate serviciului de pază care supraveghează ariile protejate. Mihaiu s-a  lăudat şi cu colaborarea pe care a avut-o cu Inspectoratul General al Poliţiei, în subiectul reprezentat de braconaj şi pescuitul industrial. Ca urmare a monitorizării activităţii organelor de control în zona Rezervaţiei, eficienţa acestora s-a dovedit a fi extrem de mică, abia 3% din dosare ajungând să fie rezolvate în instanţă.

Şi la adresa Turismului în Deltă, Mihaiu a avut de comentat. Acesta a deplâns faptul că Administraţia Deltei nu deţine suficiente atribuţii pentru un control eficient, exprimându-şi speranţa că modificările la legea 82 privind înfiinţarea ARBDD să extindă aceste puteri. 
El a mai subliniat faptul că este necesară reevaluarea şi supravegherea traseelor turistice, astfel încât să fie descurajat turismul în masă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii