Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inferno pe 3,6 metri de zapada la Balea

ro

28 Mar, 2009 11:38 1532 Marime text
70 de concurenţi şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an a concursului de freeride Inferno care are loc astăzi, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară 3,6 metri de zăpadă.


Toţi concurenţii vor urca cu telecabina la Bâlea Lac de unde vor lua startul în stil 'Le Mans' - vor alerga până la echipamentul de ski/snowboard, primul echipat având avantajul sau dezavantajul de a deschide traseul.
Conform tradiţiei Inferno, concurenţii vor ajunge în finish 'pe ţeavă'. Fiecare concurent primeşte la start o minge de ping-pong cu numărul de concurs. Pentru că Inferno nu e un concurs de viteză, ci de îndemânare, primul ajuns jos va trebui să introducă bila într-o...ţeavă. Următorul va face la fel şi tot aşa până când vom avea clasamentul final.
Cei care concurează pentru prima data într-o astfel de competitiţie trebuie să stie că Inferno este pentru 'cunoscători', persoane care au mai participat la concursuri de freeride dau offpiste. Traseul nu va traversa porţiuni cu stânci.
Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei promite o ediţie de pomină: ' Avem peste 60 de concurenţi înscrişi, dublu faţă de anul trecut. Lăsând la o parte latura competiţională, scopul acestui eveniment este de a oferi o zi de neuitat unor oameni care împărtăşesc o pasiune comună.'
Xventure Offroad România este o organizaţie fondată de Martin Freinademetz în anul 2003. |n toţi aceşti ani a derulat în România numeroase proiecte de promovare a conceptului off-road cele mai reprezentative fiind raliul de Hard Enduro Red Bull Romaniacs ajuns la cea de-a şasea ediţie şi compeţia de snowmobile Red Bull 1000trails.

Sursa:AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii