Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

59% dintre romani l-ar alege pe Traian Basescu

ro

01 Feb, 2009 18:34 1194 Marime text

 Actualul şef de stat, Traian Băsescu, ar fi votat de 59% dintre români, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Preşedinţia României, relevă un sondaj INSOMAR.

De asemenea, cercetarea sociologică realizată la comanda Realitatea TV, a relevat că actuala coaliţie de guvernare se bucură de încrederea a peste 40% din electorat. Mai mult de jumătate dintre români consideră că actuala formulă de guvernământ va rezista până la capătul mandatului, iar o treime consideră că Traian Băsescu este în spatele formării actualei coaliţii. 43% dintre repondenţi cred că actuala coliţie de guvernare este cea mai bună soluţie, în timp ce 26% consideră că nu este cea mai bună variantă. O treime dintre români sunt de părere că Traian Băsescu a avut cea mai mare contribuţie la formarea actualei coaliţii de guvernare. În ceea ce-l priveşte pe premierul Emil Boc, aproape jumătate dintre cei chestionaţi consideră că este o alegere bună. Doar 9% dintre ei cred că e o alegere foarte bună şi 14% spun că este o alegere rea.

Şeful statului conduce şi la capitolul încredere

Şeful statului stă bine în sondajul realizat de INSOMAR. Potrivit rezultatelor, Băsescu ar obţine 59% din sufragiile electoratului pentru prezidenţiale. El este urmat de Mircea Geoană cu 13 procente, Sorin Oprescu cu 8% şi Călin Popescu Tăriceanu cu 3% din opţiunile electoratului.

La capitolul încredere, tot actualul preşedinte se află pe primul loc, urmat de Sorin Oprescu, Emil Boc, Mircea Geoană, Theodor Stolojan, pe ultimul loc clasându-se Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, PD-L ar obţine cele mai multe voturi, 43%. Formaţiunea este urmată de PSD cu 32%, PNL cu 14 % şi UDMR cu 5 procente. PRM, PC şi PNG se află sub acest prag. Sondajul a fost realizat la nivel naţional în perioada 22-27 ianuarie 2009, pe un eşantion de 1.499 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii