Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un karateka de şapte ani de la „Marea Neagrã“ îşi face debutul la Naţionale

ro

13 Oct, 2012 03:22 3155 Marime text

karate.jpgClubul „Marea Neagrã“ Constanţa participã cu patru sportivi la Campionatul Naţional de karate la stilul „Shito-Ryu“, întrecere rezervatã copiilor (6-11 ani) şi tineretului (16-20 ani), care se desfãşoarã mâine, la Centrul Olimpic de la Izvorani.
Cei patru karatişti, care vor concura numai la individual, sunt: Ioan Zal Gidu (18 ani) - va evolua la kumite (categ. 65 kg), Tudor Bocai (11 ani) - kumite (categ. 40 kg) şi kata, ştefan Iulian Mardarie (11 ani) - kumite (categ. 45 kg) şi Vlad Bocai (şapte ani) - kata.

Ioan Zal Gidu a obţinut titlul de campion naţional de juniori în luna martie a acestui an, dar la întrecerea de la Izvorani se va confrunta şi cu sportivi seniori, de 19 - 20 de ani. Categoria de vârstã „tineret“ este consideratã una dificilã, cu mulţi participanţi la categoriile de greutate, din pricina grupãrii juniorilor de 16 - 17 ani cu seniorii de 18, 19 şi 20 de ani. „Sperãm ca Ioan Zal Gidu sã obţinã un rezultat bun, care sã-l propulseze în lotul naţional de tineret şi seniori al României“, a declarat preşedintele CS Marea Neagrã, Florin Iordãnoaia.

La Izvorani, puştiul Vlad Bocai va debuta la un Campionat Naţional, în vreme ce Tudor Bocai şi ştefan Iulian Mardarie nu au mai participat la concursuri de karate din anul 2009. O perioadã de doi ani, sportivii de la „Marea Neagrã“ au lipsit de la campionate ca mãsurã de protest la problemele avute cu arbitrajele în toamna anului 2009. „Lui Vlad şi lui Tudor Bocai le dorim sã aibã o comportare bunã la aceastã întrecere, una la care pot cãpãta experienţã în vederea concursurilor viitoare“, a spus şi secretarul general al clubului constãnţean, Mihai Cîju.       

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii