Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere deschisă cu oameni de afaceri şi lideri ai partidelor parlamentare

ro

23 Apr, 2012 17:20 1092 Marime text

23 aprilie 2012

Comunicat de presă

Uniunea Naţională pentru Progresul României organizează luni, 23 aprilie 2012, o dezbatere deschisă, cu oameni de afaceri şi lideri ai partidelor parlamentare, pe tema proiectului de lege privind taxarea marilor averi. Dezbaterea va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Grupului Parlamentar al UNPR de la Camera Deputaţilor, începând cu ora 17.00.
Proiectul de lege privind taxarea marilor averi iniţiat de UNPR a primit aviz favorabil în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, urmând ca în această săptămână să fie supus votului în plen.
Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a transmis liderilor partidelor parlamentare invitaţia de a fi prezenţi la acest eveniment, considerând că, prin participarea lor, aceştia ar putea da un semnal pozitiv societăţii româneşti cu privire la modul în care formaţiunile politice pe care le reprezintă înţeleg să răspundă nevoii de solidaritate socială, în condiţii economice dificile.
În scrisoarea adresată liderilor politici, preşedintele UNPR îşi exprimă convingerea că parlamentarii vor vota în favoarea legii privind taxarea averilor mari, cu atât mai mult cu cât oamenii de afaceri doresc să contribuie la efortul general al statului de protejare a categoriilor de populaţie vulnerabile.
Uniunea Naţională pentru Progresul României a propus, încă din 2010, adoptarea unei taxe de solidaritate de 1%, aplicabilă timp de 3 ani, pe averea afişată care depăşeşte echivalentul în lei a sumei de 450.000 de euro. Intrarea în vigoare a acestei legi ar putea aduce la buget fonduri consistente şi necesare pentru sprijinirea pensionarilor afectaţi de criza economică.
Iniţiativa UNPR privind taxarea marilor averi este o măsură corectă social şi economic şi dorită de peste 85% dintre români. Un proiect similar a fost promovat recent de către preşedintele SUA, Barack Obama, iar taxarea averilor mari este deja aplicată în numeroase ţări europene precum Franţa, Elveţia, Norvegia, Olanda, Grecia sau Ungaria.  
„Votând în favoarea adoptării acestui proiect de lege, vom realiza împreună un act de dreptate socială şi tot împreună vom da o mână de ajutor celor care au fost loviţi din plin de greutăţile provocate de criza economică globală”, subliniază Gabriel Oprea, în scrisoarea transmisă preşedinţilor partidelor parlamentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii