Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - UNPR

ro

22 Sep, 2013 15:25 1385 Marime text
Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea a participat sâmbătă, 21 septembrie 2013, la reuniunea zonală a Regiunii VI Nord-Vest, care s-a desfăşurat la Baia Mare.
        La întâlnire au fost prezenţi: primarul Neculai Onţanu, secretar general UNPR, senatorul Ion Toma, secretar general adjunct, Nicolae Dumitru, secretar general adjunct al UNPR, senatorul Şerban Mihăilescu, vicepreședinte UNPR,  deputatul Valeriu Steriu,  preşedintele comisiei prezidenţiale pentru agricultură, senatorul Damian Drăghici, cosilier de stat al Primului-ministru pe problemele romilor, Mugur Mihăescu, preşedintele organizaţiei UNPR sector 5, primarul Municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, președinții organizațiilor județene ale partidului, primari, viceprimari, consilieri județeni și localiai UNPR din Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj și Bistrița Năsăud.
​S-au dezbătut teme de interes pentru regiunea VI Nord-Vest, în domeniul administraţiei publice, precum şi teme de actualitate din politică şi economie.
Organizaţiile UNPR – din Regiunea VI Nord-Vest, au adoptat o Rezoluţie privind susţinerea obiectivelor de interes naţional cuprinse în Programul de Guvernare 2012 – 2016, prin care UNPR se angajează să ducă la îndeplinire promisiunile făcute în campania electorală, prin intervenţii concrete pentru sprijinirea cetăţenilor în soluţionarea nevoilor şi atenuarea necazurilor lor.
Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a reafirmat angajamentul responsabil al partidului de a fi un partener de încredere în USL, iar în cadrul Alianţei de Centru - Stânga un aliat loial, atât la nivel central, în Guvern şi Parlament, cât şi în plan local.
"Interesul naţional a fost, este şi va fi obiectivul nostru primordial. UNPR va continua să contribuie la o guvernare în acord cu aşteptările electoratului. Întărirea UNPR ca adevărat partid de centru stânga, credibil şi onest, este un obiectiv important al partidului nostru, ce poate fi realizat prin seriozitate, implicare şi responsabilitate.", a declarat preşedintele Uniunii.
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a exprimat susţinerea UNPR pentru toate proiectele guvernamentale de dezvoltare a unităţilor administrativ-teritoriale din Regiunea VI Nord-Vest, care au ca scop crearea condiţiilor pentru creşterea bunăstării și nivelului de trai al cetăţenilor din regiune.
În cadrul reuniunii, s-a subliniat necesitatea unor abordări exigente şi responsabile bazate pe informare justă şi reală, în ceea ce priveşte proiectele de interes naţional cum sunt:  regionalizarea serviciilor publice deconcentrate, legea minelor, Codul silvic, definitivarea proiectului de modificare a Constituției, semnarea unui nou acord cu FMI.
Preşedintele UNPR a exprimat susţinerea UNPR pentru proiectele municipalităţii pentru integrarea şi educarea romilor, dar şi pentru preluarea şi gestionarea cu responsabilitate a bazelor sportive. Vicepremierul a vizitat Sala Polivalentă „Lascăr Pană“ şi bazinul olimpic Gheorghe Demeca.
De asemenea, însoţit de  primarul Cătălin Cherecheş şi de Damian Drăghici, consilier de stat al Primului-ministru pentru problemele romilor, Gabriel Oprea a vizitat cartiere în care locuiesc familii de romi pentru a vedea condiţiile în care trăiesc şi pentru a găsi soluţii prin care să fie mutate în zone civilizate.
Gabriel Oprea a apreciat implicarea municipalităţii în procesul de integrare a romilor, arătând că acest proiect s-ar putea transforma într-un program-pilot ce poate fi aplicat cu succes la nivel naţional.
„Pe mine unul, m-a convins. Este un proiect bun care începe să funcţioneze. Este o iniţiativă importantă şi eu sunt convins că dacă va fi un succes pentru dumneavoastră, putem să-l dezvoltăm şi pe plan naţional“, a arătat viceprim-ministrul.
Tot sâmbătă, vicepremierul Gabriel Oprea  a participat, la Baia Mare, la dezvelirea și sfințirea  busturilor a două personalități istorice: Gheorghe Pop de Băsești, președintele Adunării Naționale de la Alba Iulia – la 1 Decembrie 1918 – al cărui nume îl poartă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș și pe cel al căpitanului Pavel Zăgănescu, eroul pompierilor din România.
Vizita la Baia Mare s-a încheiat cu o întâlnire cu reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, respectiv cu PS Justin Sigheţeanul, la Catedrala „Sfânta Treime“. Vicepremierul a vizitat întregul edificiu şi a studiat proiectul de construcţie, apreciind că Baia Mare se poate mândri cu lăcaşul de cult.
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea şi-a exprimat consideraţia pentru comunitatea băimăreană şi pentru municipalitate, pentru că au înţeles importanţa credinţei pentru societate şi sprijină biserica.


  Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii