Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „PER-ART”

ro

31 Aug, 2011 18:19 773 Marime text

La Universitatea Ovidius din Constanţa are loc, în perioada 29 august-11 septembrie 2011, prima ediţie a Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „PER-ART”, cu tema ,,Spaţiul poetic al Mării Negre” (Black Sea Space Poetry).
Evenimentul este organizat de Catedra de Arte Plastice şi Decorative a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Secretariatul Naţional Român-Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră şi Fundaţia ,,Musae”, Constanţa. 
 Scopul principal al proiectului este încurajarea studenţilor de a se ridica la nivelul artiştilor profesionişti de responsabilizare artistică şi personală, de a face schimburi de experienţă, prin lucrul în colectiv studenţi - cadre didactice de la mai multe universităţi ale spaţiului comun al Mării Negre, fie într-un atelier de pictură, fie într-o orchestră de cameră.
De asemenea, proiectul îşi propune constituirea unei Orchestre Multinaţionale de Cameră a Mării Negre şi identificarea spiritului Mării Negre, ilustrat în pictura artiştilor născuţi sau formaţi în acest spaţiu.
 Festivalul include două secţiuni - Creaţie Arte Vizuale şi Interpretare Muzicală - şi până pe 11 septembrie, în cadrul acestuia, vor avea loc patru mini-recitaluri, două concerte ale orchestrei de cameră, o seară de muzică şi poezie, ateliere de creaţie, conferinţe tematice, expoziţii, întâlniri între studenţi şi cadre didactice ale mai multor universităţii din România, Moldova, Ucraina, Turcia şi Portugalia.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
31 august 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii