Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediţie a Colocviilor INSAE

ro

01 Nov, 2011 17:07 969 Marime text

Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa organizează joi, 3 noiembrie 2011, prima ediţie a Colocviilor INSAE. Valorificarea energiei solare reprezintă tematica propusă pentru prima întâlnire, care va avea loc începând cu ora 16:00, în Sala de Consiliu, sediul Universităţii din Bd. Mamaia, nr. 124.
La manifestare au fost invitaţi reprezentanţii societăţii Solarom SRL, care dezvoltă un ambiţios plan de industrializare a panourilor solare termice în judeţul Constanţa.
Prima întâlnire din cadrul Colocviilor INSAE va fi organizată cu participarea universităţilor partenere din cadrul proiectului ARGOS. Astfel, lucrările vor fi organizate în sistem de e-conferinţă prin conectarea prin internet a grupurilor de studenţi şi cadre didactice de la următoarele universităţi: Universitatea Naţională Taurida din Simferopol, Crimeea, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Universitatea Tehnică din Varna şi Universitatea Tehnică din Istanbul. La manifestare, profesorul Torsten Fransson, de la Institutul Tehnic Regal (KTH) din Stockholm, va face o prezentare a proiectului SELECT+, la care Universitatea Ovidius din Constanţa este parteneră prin INSAE.
„Am clădit la Universitatea Ovidius din Constanţa un nucleu de competenţă în domeniul surselor regenerabile pentru a contribui la dezvoltarea de proiecte concrete. Patru profesori universitari şi şase cercetători, alături de studenţi de masterat şi doctorat şi în colaborare cu cele mai avansate centre de profil din Europa, suntem în serviciul celor interesaţi, fie că este vorba de proiecte mici individuale sau de mari proiecte de investiţii în domeniul energiei solare, energiei eoliene, biomasei, biogazului sau în domeniul conservării energiei”, precizează Directorul Institutului pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie, prof.univ.dr. Eden Mamut.
În cadrul manifestării membrii colectivului vor prezenta proiectul pe care îl pregătesc pentru a fi depus la Organizaţia Naţiunilor Unite, cu prilejul atelierului de lucru care se va organiza la New York, în data de 15 noiembrie 2011.
Lucrările colocviului pot fi urmărite şi pe internet, accesând portalul: www.unai-sustainability.org la secţiunea „Live Conferences”.
Colocviile INSAE îşi propun să ofere un cadru pentru întâlniri deschise la care, alături de cadre didactice, cercetători şi studenţi, să participe reprezentanţii comunităţii locale, întreprinzători, oameni de afaceri, elevi sau simpli cetăţeni pasionaţi de diferite teme de cercetare ştiinţifică avansată.


Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa
1 noiembrie 2011

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii