Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legislatia in domeniul farmaceutic, in dezbatere la Universitatea „Ovidius”

ro

28 May, 2009 20:47 883 Marime text

Legislaţia în domeniul farmaceutic, în dezbatere la Universitatea „Ovidius”

La iniţiativa Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, cu sprijinul Colegiului Farmaciştilor din România, s-a desfăşurat astăzi, 28 mai 2009, un workshop pe o temă de maximă actualitate şi importanţă:  „Legislaţia farmaceutică în vigoare. Aplicaţiile ei în relaţia farmacie – Casa de Asigurări de Sănătate la nivel judeţean şi local”.
Invitaţi speciali ai evenimentului au fost: farmacist pr. Vasile Rizea, Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Constanţa, şi dr. Liviu Mocanu, Preşedinte Director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa. Alături de conducerea universităţii, la eveniment au participat farmacişti, cadre universitare şi studenţi de la „Ovidius”.
În cadrul întâlnirii au fost făcute analize comparative privind legislaţia în domeniu din diverse ţări europene şi România. Întâlnirea s-a dorit un util schimb de experienţă şi de enunţare a celor mai importante probleme din domeniul farmaceutic.
Este foarte importantă legătura dintre Universitatea „Ovidius” şi comunitatea locală, prin astfel de activităţi comune stabilindu-se o punte între cercetarea academică şi practica cotidiană.
Excelenta organizare a permis tuturor celor prezenţi să demonstreze progresul informaţional şi analitic asupra legislaţiei, reglementărilor şi normelor la nivel european din domeniul farmaceutic.
Cu această ocazie, s-a evidenţat faptul că, deşi este cea mai tânără din cadrul Universităţii „Ovidius”, Facultatea de Farmacie devine un puternic suport de cercetare, totodată un liant comunicaţional în spaţiul constănţean. 

Biroul de presă al Universităţii „Ovidius”
28 mai 2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii