Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitatie manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane - 21.01.2009

ro

21 Jan, 2009 19:05 925 Marime text

UNIVERSITATEA OVIDIUS

Comunicat de presă

Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române, Universitatea “Ovidius” Constanţa  organizează vineri, 23 ianuarie a.c., o serie de manifestări culturale dedicate evenimentului.
Astfel, la Campus, la ora 11.00 va avea loc vernisarea unei expoziţii cu lucrări plastice semnate de studenţi ai Facultăţi de Arte, iar la 11,15 este programată lansarea volumului “Dobrogea 1878-2008. Orizonturi deschise de mandatul european”,  lucrare de mari proporţii, coordonată de prof. univ. dr. Valentin Ciorbea.
Impresionantul volum în 800 de pagini este dedicat Dobrogei şi reuneşte opinii ale înaintaşilor şi ale contemporanilor privind rolul şi locul provinciei în istoria şi geopolitica României şi a Europei.
În lucrarea apărută sub egida Consiliului Judeţean Constanţa şi a Universităţii „Ovidius”, 41 de cercetători aduc contribuţii importante din domeniul preocupării lor, sporind astfel zestrea de cunoaştere a Dobrogei. Li se alătură 20 de semnatari care prezintă importante instituţii locale  aflate în prezent pe drumul dezvoltării europene. Cea de-a patra parte a lucrării este dedicată izvoarelor fundamentale din istoria Dobrogei. Tipărirea acestui volum a fost posibilă prin sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.
La ora 12, în Sala Senatului va avea loc Sesiunea ştiinţifică naţională de comunicări dedicată momentului aniversat.
În aceeaşi zi, a sediul   Universităţii de pe bdul Mamaia, se va vernisa  expoziţia documentară „Alexandru Ioan Cuza, fondatorul învăţământului superior românesc”.

Biroul de presă
Universitatea Ovidius Constanţa
21 ianuarie 2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii