Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință de lansare a proiectului Model ”meșteșugit” de formare și ocupare în regiunea Sud Est

ro

05 Jun, 2014 20:22 1010 Marime text
Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de beneficiar, împreună cu Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (Structural ConsultingTM Group), Asociația Moara de Hârtie, Addwise European Expertise și Comuna Luncavița, în calitate de parteneri, anunță lansarea proiectului, Model ”meșteșugit” de formare și ocupare în regiunea Sud Est, POSDRU/137/5.2/G/135411, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
 
Conferința de lansare a proiectului are loc în data de 6 iunie, începând cu ora 11:00, în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (Sala Senatului) și este dedicată prezentării obiectivelor și activităților în care membrii grupului țintă vor fi implicați pe toată durata implementării.
 
Peste 340 de persoane din mediul rural, județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău și Vrancea vor beneficia de un model ”mesteșugit” de formare și ocupare în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. Cum? Se iau 340 de șomeri, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, angajați sau manageri din mediul rural, se trec printr-o sesiune de informare și consiliere profesională, li se evaluează abilitățile și competențele, profilul și potențialul și apoi se trimit la cursuri de formare profesională sau de calificare. Acolo, vor învăța meșteșugurile tradiționale în modelator ceramică, împletitor papură sau țesător manual, să-și dezvolte competențele antreprenoriale, competențele sociale și civice, abilitățile de asistent relaţii publice şi comunicare și în activități turistice (recepţioner).
 
”Ne propunem prin proiect să creăm un model antreprenorial integrat și sustenabil, generator de dezvoltare rurală non-agricolă în domeniile turistic și mesteșugăresc. Ce aduce nou proiectul nostru? Programele integrate de formare și dezvoltare antreprenorială. De exemplu, după ce formăm grupul nostru țintă în meșteșuguri tradiționale, îi ajutăm apoi să-și dezvolte propriile afaceri sau să se angajeze. Și asta se va întâmpla nu numai cu meșteșugarii din proiect, ci și cu cei care urmează celelate cursuri de formare și calificare”, a declarat doamna conf.univ.dr. Nicoleta Ramona Bundă din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, Manager de proiect.
 
La finalul proiectului, vor fi:
• Minimum 38 de angajați și manageri din medul rural instruiți în dezvoltarea de competențe antreprenoriale și competențe sociale și civice;
• Minimum 100 de persoane instruite în dezvoltarea de competențe antreprenoriale și asistent relații publice și comunicare;
• Minimum 40 de persoane instruite în activități turistice (Recepționer);
 Minimum 60 de persoane instruite în trei meșteșuguri specifice regiunii Sud Est: modelator ceramică, țesător manual și împletitor papură;
• Minimum 33 persoane premiate pentru cele mai bune planuri de afaceri, cele mai bune portofolii de produse create în cadrul sesiunilor practice sau cele mai bune strategii inovatoare de comunicare cu clienții elaborate și totodată, ajutate să-și dezvolte propriile afaceri sau să se angajeze.
 
Astfel, la eveniment sunt așteptați să participe atât persoane din mediul rural de la nivelul regiunii Sud-Est (persoane inactive, persoane in cautarea unei loc de munca, someri tineri, someri de lunga durata, persoane ocupate in agricultura de subzistenta care vor beneficia de servicii de informare si consiliere profesionala), cât și potențiali angajatori în domeniu.
 
Persoană de contact:
Conf. univ. dr. Ramona Bundă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii