Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Universitatea Ovidius

ro

12 Dec, 2013 17:40 959 Marime text
Vineri, 13 decembrie 2013, de la ora 10.30, în Aula Magna a Universității „Ovidius” din Constanța (Bdul Mamaia nr.124), va avea loc festivitatea de premiere a Concursului „Tătarii dobrogeni: istorie, tradiții și civilizație”.
Concursul, aflat la prima ediție, este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
34 de elevi din clasele IX – XII au realizat eseuri pe tema istoriei, tradiţiilor şi civilizaţiei tătarilor dobrogeni, ceea ce reprezintă o premieră absolută în peisajul cultural dobrogean.
Cele mai bune lucrări, alese de un juriu format din reprezenți ai U.D.T.T.M.R. și ai Universității „Ovidius”, vor fi premiate în cadrul festiv dedicat, totodată, Sărbătorii Etniei Tătare din România.
Cu acest prilej, va fi lansat și volumul „Tătarii dobrogeni: istorie, tradiții și civilizație”, ce cuprinde eseurile elevilor, volum care inaugurează Colecția de istorie „Tătarii din Dobrogea” a Editurii Ovidius University Press.
La festivitate și-au anunțat participarea: Gelil Eserghep – președinte U.D.T.T.M.R, conf.univ.dr. Florin Anghel – prorectorul Universității „Ovidius” din Constanța, conf.univ.dr. Emanuel Plopeanu - decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, lect.univ.dr. Denis Ibadula - vice-președinte U.D.T.T.M.R, prof. Icbal Anefi - inspector minorități naționale Inspectoratul Școlar Județean Constanța, alături de numeroși elevi, cadre didactice, părinți, membrii comunității tătare.
 
Biroul de promovare și relații publice,
12 decembrie 2013
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii