Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - „Noi toţi dăm LIKE matematicii!”

ro

20 May, 2014 15:26 1092 Marime text
Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei Române şi Societatea de Ştiinţe Matematice - Filiala Constanţa, organizează miercuri, 21 mai 2014, ora 17.30, la Sala de Consiliu a UOC, de pe Bdul Mamaia nr.124, atelierul cu tema „Noi toţi dăm LIKE matematicii!”. Atelierul se desfăţoară sub forma unei întâlniri informale dintre elevii constănţeni de liceu, iubitori de matematică care au obţinut premii şi menţiuni la faza judeţeană a olimpiadelor de profil, şi foşti olimpici la matematică, actualmente tineri matematicieni care lucreză în universităţi şi institute de cercetare de prestigiu din ţară şi din lume.
Acţiunea este organizată de lect.univ.dr. Denis Ibadula, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, şi prof. Daniela Bălănescu, inspector şcolar matematică ISJ Constanţa, şi este moderată de conf.univ.dr. Constantin Costara, de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi cercetător ştiinţific 1, dr. Sergiu Moroianu, de la Institutul de Matematică Bucureşti al Academiei Române.
Profilul unui tânăr matematician participant la această întâlnire cu elevii constănţeni iubitori de matematică este fundamental legat de ideea de valoare. Sunt foşti olimpici la matematică care au studiat şi s-au format la prestigioase universităţi din ţară şi străinătate (Princeton, Stanford, MIT), care au accesat fonduri europene destinate cercetării, granturi de cercetare naţionale şi burse postdoctorale, care au beneficiat de fonduri guvernamentale şi europene în domeniul matematicii şi care participă şi anul acesta la a patra ediţie a "Workshop for Young Researchers in Mathematics", workshop găzduit în perioada 21-24 mai de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică, în colaborare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române şi University of St.Missouri, SUA.
„Acest atelier este o activitate comună între Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, ISJ Constanţa şi Societatea de Ştiinţe Matematice - Filiala Constanţa, prin care ne propunem să reunim pe cât mai mulţi dintre cei care contribuie la fenomenul performanţei la matematică în Constanţa: olimpici, foşti olimpici, profesorii care ştiu să-i aducă pe acesti copii la nivel de performanţă, cadre didactice universitare şi cercetători ştiinţifici. Vrem să le oferim ocazia de a-şi împărtăşi reciproc din experienţa lor despre excelenţă, despre performanţa în matematică şi dincolo de concursurile şcolare. Vrem să facem astfel lobyy matematicii şi să transmitem că noi toţi dăm LIKE matematicii!” - lect.univ.dr. Denis Ibadula, unul dintre organizatorii întâlnirii.
 
Biroul de promovare şi relaţii publice,
20 mai 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii