Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:40 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Universitatea „Ovidius”

ro

23 Jul, 2014 15:28 758 Marime text
Echipa de studenți este formată din Mihai Oprea, Aurelia B. Mocanu, Alina N.Moise și Timofte Daniel, din anul IV, specializarea Energetică Industrială. Echipa este coordonată de asistent de cercetare, doctorand Laurențiu Oancea.
Tema proiectului se referă la reducerea consumurilor energetice și a impactului ecologic din industria sticlei prin soluții ecoinovative de reutilizare și reciclare a deșeurilor din sticlă.
Pe parcursul anului universitar  2013 – 2014, studenții au fost implicați în activități de cercetare în cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, unde se derulează un proiect european pe această temă. Prin participarea directă a studenților au fost efectuate o serie de teste, prelevări de probe și experimente în laborator și pe mai multe platforme specializate de la întreprinderile Gremlin și Metacom din Constanța. Măsurătorile au fost validate cu evaluări în laboratoarele din Șantierul Naval Constanța.
În scrisoarea transmisă de Comitetul de organizare din Seul, se menționează: „Congratulations, your paper is one of the eight excellent manuscripts that passed the scrutiny of the review committee”. Faza finală este programată pentru 28 august la Seul, unde cele 8 echipe din întreaga lume își vor susține proiectele în fața unui juriu internațional.
De menționat faptul că la ediția din 2013 a aceluiași concurs, o echipă formată din Dan Ioachim, student la Universitatea „Ovidius”, alături de colegi de la Unversitatea Tehnică a Moldovei și de la Universitatea Taurida din Simferopol au câștigat premiul 1.

Ti-a placut articolul?

Comentarii