Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă -Universitate Oviius- Caravana #FREEDOMTOUR a pornit la drum 15 octombrie 2014

ro

15 Oct, 2014 13:24 1564 Marime text
Ambasada S.U.A. şi Asociaţia eLiberare, Bucureşti, prin Centrul American Corner din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, organizează joi, 16 octombrie 2014, începând cu ora 14.00, o acţiune cu privire la prevenirea traficului de persoane şi a exploatării sexuale în România. Doamna Ioana Săndescu, Project Manager în cadrul asociaţiei eLiberare organizează #FreedomTour, o călătorie în jurul României, împreună cu partenerii săi, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Bancpost, Avis şi organizaţiile ADPARE şi MATTOO.

Caravana #FREEDOMTOUR va călători în 16 oraşe din România, cumulând 896 ore de călătorie - o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013 în România, pentru a duce mai departe mesajul de prevenire şi conştientizare asupra pericolului traficului de persoane - sclavia erei moderne. Turul a început la data de 11 septembrie şi se va încheia sâmbătă, 18 octombrie 2014, cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, la ştafeta organizată de Bancpost, Run4Freedom.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în campanie, ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass media. Prezent la eveniment, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al S.U.A., domnul Dean THOMPSON, a arătat că acest proiect este un exemplu excelent în care autorităţile, mediul de afaceri şi societatea civilă acţionează împreună pentru a sprijini o cauză importantă. „Toţi suntem responsabili să găsim modalităţi de a sprijini victimele şi de a ne opune celor care le exploatează”, a spus Dean THOMPSON. Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, domnul Comisar Şef de poliţie Marius Cătălin DRAGOTĂ a declarat: „Ne bucurăm să fim astăzi alături de partenerii noştri pentru a marca începutul de drum al caravanei numite simbolic #FREEDOMTOUR, care va aduce în ţară, prin vocea tinerilor voluntari, mesaje directe de prevenire. Ne dorim ca traficul de persoane să nu mai facă victime în rândul tinerilor, iar ANITP va încerca să găsească cele mai inovatoare soluţii de a informa şi preveni asupra riscurilor existente”.
Anthony C.HASSIOTIS, preşedinte exeutiv şi CEO Bancpost, a declarat: „Sprijinul acordat de Bancpost în lupta împotriva traficului de persoane este modul nostru de a spune că odată ce ştim, alegem să nu ignorăm, ci mai degrabă să facem ceva în privinţa asta. Implicarea noastră în lupta împotriva traficului de persoane este ceva ce nu are un sfârşit şi merge dincolo de noi sau de persoanele implicate. Ţelul final? Să protejăm şi să salvăm de la suferinţă măcar o persoană. Gândiţi-vă la asta! Merită?”

Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociaţia eLiberare este necesitatea implicării societăţii civile. Organizaţia doreşte să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la acţiune în propriile comunităţi. România se bucură de sprijinul autorităţilor în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentanţii societăţii civile recunosc nevoia unei mişcări sociale împotriva sclaviei moderne. #FREEDOMTOUR doreşte să faciliteze acest lucru pe plan naţional prin activităţile demarate în cadrul proiectului.

Mai multe detalii despre traficul de persoane, prevenire şi #FREEDOMTOUR puteţi afla aici: www.thefreedomtour.ro şi www.eliberare.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii