Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTR marchează duminică Ziua profesorului 21.11.2008

ro

21 Nov, 2008 18:01 1542 Marime text

Uniunea Democrată Turcă din România marchează duminică, 23 noiembrie "Ziua profesorului" printr-o masă rotundă cu tema: "Importanţa studiului limbii materne în dezvoltarea identităţii spirituale a tinerilor etnici turci". Proiectul a fost conceput de comisia de învăţământ a UDTR cu scopul de a identifica performanţele educaţionale ale profesorilor de limba turcă, dar şi pentru a-i stimula pe cei care formează caractere.

"Ziua profesorului" este sărbătorită în Turcia pe 24 noiembrie, din 1981 când preşedintele Kenan Evren a ales această zi pentru a fi marcată la nivel naţional, ca semn de respect şi de preţuire pentru cadrele didactice. În Turcia, cadrele didactice se sprijină de un respect deosebit din partea statului deoarece aşa cum declară Mustafa Kemal Ataturk, întemeietorul unei rubrici moderne: "tânăra generaţie este creată şi moderată de profesori".

Cadrele didactice cu performanţe în domeniul educaţional vor primi diplome pentru merite deosebite în promovarea limbii turce, cărţi editate de U.D.T.R. şi obiecte de birotică necesare în desfăşurarea activităţii profesionale.

Vildan Bormambet preşedintele comisiei de învăţământ din cadrul unităţii şi coordonatorul acestui proiect a declarat: "peste 100 de profesori şi cadre cu studii medii predau limba turcă în unităţi de învăţământ unde aceasta se studiază ca limbă maternă. Elevii pregătiţi de aceştia au obţinut premii la faza naţională a olimpiadei de limba turcă şi au participat la concursuri internaţionale. Este important pentru tânăra generaţie să-şi însuşească limba maternă pentru a asigura continuitatea comunităţii turce din Dobrogea."'

La eveniment vor participa: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram precum şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Haluk Agca.

În vederea mediatizării acestui eveniment vă aşteptăm duminică, 23 noiembrie, orele 14.00 la restaurantul "Tavola" din zona Dacia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii