Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari organizate de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanta, cu prilejul Zilei Eroilor

ro

17 Mar, 2010 17:48 1972 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

 Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi şi secretarul general Ervin Ibraim vor participa  mâine,18 martie la manifestările organizate de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, cu prilejul Zilei Eroilor.
 Liderii U.D.T.R. vor depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor din Brăila şi vor păstra un moment de reculegere în memoria militarilor turci, căzuţi în luptă pe teritoriul României.
 În fiecare an, în Turcia sunt comemoraţi pe 18 martie, eroii turci care şi-au jertfit viaţa, în ţară sau în afara graniţelor ei. În Cimitirul Eroilor Turci din Brăila există 12 morminte în care sălăşuiesc osemintele soldaţilor turci, în timp ce  754  de militari de aceeaşi naţionalitate au fost îngropaţi într-o groapă comună, în timpul Primului Război Mondial.
 Vor mai depune coroane de flori la Cimitirul Eroilor, membrii filialelor UDTR din Brăila şi Galaţi. La comemorare, alături de consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Füsün Aramaz sunt aşteptaţi să participe muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf şi oficialităţi locale.

 PR UDTR
 Sorina Asan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii