Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faza naţională a Olimpiadei de Limba Maternă, Turcă

ro

04 Apr, 2013 13:49 1317 Marime text
Comunicat de Presă

Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco- Musulmani din România organizează în perioada 2-5 aprilie faza naţională a Olimpiadei de Limba Maternă, Turcă. Evenimentul este găzduit de Colegiul „Kemal Ataturk" din Medgidia şi reuneşte 50 de elevi din judeţele Constanţa şi Tulcea dar şi din Bucureşti. Proba scrisă de limba şi literatura turcă s-a desfăşurat în data de 2 aprilie urmând ca vineri, 5 aprilie să aibă loc festivitatea de premiere.
Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, coordonatorul programului a declarat:„ subiectele propuse elevilor în acest an au avut un grad sporit de dificultate dar în marea lor majoritate au fost rezolvate corect, elevii primind note mari. Faza naţională a olimpiadei de limba turcă este un ultim examen pentru elevii care vor participa la olimpiada internaţională de limba turcă ce se va desfăşura în luna iunie, la Ankara".
La festivitatea de premiere care se va desfăşura vineri, 5 aprilie începând cu orele 11.00, la Colegiul „Kemal Atatürk" din Medgidia vor participa preşedintele UDTR, Osman Fedbi, deputatul Ibram Iusein,secretarul general, Ervin Ibraim, muftiul cultului musulman din România, Murat Iusuf, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Armaz.

PR UDTR
Sorina Asan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii