Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie China

ro

24 Apr, 2015 10:32 1579 Marime text
Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi a primit în data de 23 aprilie, la sediul central al UDTR,  o delegaţie condusă de vicepreşedintele Asociaţiei Islamice din China, domnul Hong Changyou. Delegaţia chineză este compusă din 5 membri ai Asociaţiei Islamice din China şi efectuează o vizită de 5 zile în ţara noastră,  la invitaţia Muftiatului Cultului Musulman din România. În cadrul discuţiilor, preşedintele Osman Fedbi a declarat: „relaţiile bilaterale cu Asociaţia Islamică din China au început în urmă cu trei ani şi au ajuns la un nivel înalt în scurt timp, urmând ca la anul UDTR să participe la realizarea unei expoziţii de cultură şi civilizaţie islamică în China. Sperăm ca aceste vizite reciproce şi schimburi culturale să contribuie la intensificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi China.”
În cadrul întâlnirii, vicepreşedintele Asociaţiei Islamice din China, domnul Hong Changyou a afirmat:„ avem foarte multe lucruri în comun, suntem reprezentanţi ai unor grupuri etnice în ţările noastre, avem o relaţie strânsă cu celelalte comunităţi etnice şi suntem susţinuţi financiar de Guvern. Scopul vizitei noastre este de a întări relaţiile de cooperare  dintre Asociaţia Islamică din China şi reprezentanţii comunităţii turce din România, începute în 2012. Dorim să cooperăm nu numai în plan cultural ci şi economic. Despre Constanţa pot să spun doar atât: un oraş frumos cu oameni prietenoşi.”
La întrevederea cu delegaţia chineză au participat secretarul general al UDTR Ervin Ibraim, preşedintele comisiei de religie, Islam Remzi dar şi Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen.
Sâmbătă, 25 aprilie, delegaţia chineză va avea o întâlnire cu deputatul Iusein Ibram şi cu membrii comunităţii turce din Tulcea, la sediul filialei UDTR din localitate.
 
PR UDTR
Sorina Asan
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii