Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Uniunea Democrată Turcă din România

ro

18 Apr, 2013 20:42 1310 Marime text
 Uniunea Democrată Turcă din România organizează vineri, 19 aprilie, orele 16.00, la sediul central, o dezbatere cu tema „Geamiile turceşti, monumente istorice de patrimoniu naţional”. Evenimentul este organizat cu scopul de a marca ziua mondială a monumentelor istorice şi siturilor stabilită de UNESCO în anul 1993 pentru a fi sărbătorită anual la data de 18 aprilie.
                     Dezbaterea este organizată de comisia de cultură a UDTR pentru a atrage atenţia tinerilor din cadrul comunităţii turce asupra necesităţii conservării patrimoniului arhitectural naţional dar şi cu scopul de a face cunoscute monumentele istorice din Imperiul Otoman existente pe teritoriul României.
                    Serin Turkoglu, preşedintele comisiei de cultură şi coordonatorul proiectului a declarat:„Dezbaterea din acest an este consacrată în primul rând tinerilor deoarece cunoaşterea istoriei şi educaţia culturală constituie obiective primordiale ale UDTR. În România există o serie de vestigii istorice care atestă prezenţa turcilor în România încă din perioada Imperiului Otoman. Impreună cu colegii mei din cadrul CMN şi cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice intenţionăm să edităm un album cu monumente istorice care amintesc de prezenţa de-a lungul timpului a unor comunităţi etnice pe teritoriul României, vestigii care trebuie incluse în circuitul turistic. Materialul documentar se află în posesia organizaţiilor aparţinând minorităţilor naţionale şi sperăm ca acest album să vadă lumina tiparului cât mai curând. ”
                    La eveniment este aşteptat să participe preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi dar şi dr. Virgil Coman, şef serviciu al Direcţiei Judeţeane Constanţa a Arhivelor Naţionale.
 
 
                    PR UDTR
                    Sorina Asan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii