Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UDTR

ro

05 Aug, 2013 15:22 1476 Marime text
 Uniunea Democrată Turcă din România marchează în această săptămână, în data de 8 august, „Sărbătoarea Ramazanului”, eveniment care încheie o lună petrecută de credincioşii musulmani în post şi rugăciune. Luna Ramazan este luna pocăinţei şi a sacrificiului, perioadă în care profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Pe parcursul lunii Ramazan, UDTR a organizat conform tradiţiei, cine de iftar la care au luat parte personalităţi din cadrul comunităţii turce dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, precum şi numeroşi membri ai uniunii.
                    Liderii UDTR vor participa în prima zi de „Ramazan Bayramı” la slujbele religioase oficiate în geamii după care vor sărbători în familie, vizitându-şi rudele vârstnice, aşa cum este obiceiul turcilor dobrogeni. Specificul acestei sărbători constă în servirea delicateselor dulci, mesele musulmanilor fiind pline în cele trei zile de festinuri, de baclavale şi sarailii. În aceeaşi zi, liderii UDTR vor participa la recepţia organizată de Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanţa, cu ocazia „Şeker Bayramı”. Cu prilejul „Ramazan Bayramı”, preşedintele UDTR, ing. Osman Fedbi urează membrilor comunităţii turce din Dobrogea: Sărbători liniştite şi îmbelşugate!-Ramazan Bayramınız Mubarek ve Kutlu Olsun!
                    Miercuri, 7 august, la orele 11.oo, ziariştii sunt invitaţi să participe la o conferinţă de presă susţinută de preşedintele UDTR, Osman Fedbi şi de secretarul general, Ervin Ibraim pe tema „Sărbătorii Ramazan” în care vor fi făcute publice şi evenimentele organizate de UDTR în perioada imediat următoare. Conferinţa de presă se va desfăşura la sediul UDTR din Constanţa, Str. Crişanei nr.44.
 
 
PR UDTR
Sorina Asan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii