Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pornim in croaziera pe mediteraniana la bordul unuia dintre cele mai spectaculoare Pacheboturi ale lumii (galerie foto)

ro

20 Feb, 2010 08:00 2079 Marime text

jurnal_de_bord_3.jpgJurnal de bord, un nou serial din șase părți despre urcușurile și coborâșurile vieții pe mare

(Bucureşti - 19 februarie 2010) Să mulțumești 3800 de oameni de pe un vas mai lung decât Podul Londrei nu este o treabă ușoară pentru cei 1000 de membri ai echipajului de pe Costa Serena, un pachebot italienesc de lux. Prinși între concerte rock și mari celebrități aflate pe vas, între schimbări radicale de personal și politici privind echipajul, între inspecții și un deces subit, acești angajați sunt mereu în alertă pentru a se asigura că totul funcționează perfect.

Difuzat în premieră din 1 martie, de la ora 22:00 pe National Geographic Channel, JURNAL DE BORD deschide o fereastră către viața din culisele unui luxos vas de croazieră. Camerele care urmăresc membrii echipajului în zone cu acces restricționat dezvăluie momentele dificile de pe puntea căpitanului sau cele în care echipajul își face de cap la bar. Personalul de pe vas trebuie să fie pregătit pentru absolut orice problemă, fie că este vorba de tensiuni rezultate din conflictul între dansatori și un coregraf dificil sau de condiții complicate de navigare care fac din intrarea în doc o manevră dificilă și aduc o tragedie la bord.

Componentă a unei prestigioase flote "verzi", Costa Serena este un pachebot de 450 de milioane de euro - care folosește 810 tone de combustibil într-o croazieră de șapte zile - și are capacitatea de a găzdui aproape 5000 de călători. Pentru a-și menține pasagerii satisfăcuți, vasul este dotat cu patru piscine, 14 punți și mâncare... multă mâncare. Într-o săptămână, vasul este încărcat cu 230 000 de kilograme de alimente, inclusiv 3000 de litri de bere, 1600 de kilograme de paste, 2500 de kilograme de roșii proaspete și peste 5000 de sticle cu vin - toate pentru mulțumirea pasagerilor.

Episoade:

LUNA DE MIERE

luni, 1 martie, 22:00

Având de-a face cu schimbări radicale de personal, cu artiști noi, condiții meteo tot mai grele și numeroase alte provocări neașteptate, echipajul de pe Costa Serena trebuie să fie pregătit pentru dificultățile ce vor urma. Noul director de croazieră nu are timp de odihnă pentru că va trebui să se ocupe de 160 de tineri căsătoriți în plus față de numărul așteptat. Între timp, dansatorii care asigură divertismentul pe vas se află sub o mare tensiune din cauza conflictelor violente cu coregraful lor dificil și exigent. La apropierea de Istanbul, pătrunderea în port este îngreunată din cauza unor construcții subacvatice. Căpitanul Russo trebuie să se foloseasca de toată experiența sa navală pentru a-și ghida vasul în port în siguranță. Directorul hotelului, care urmează să fie înlocuit, are la dispoziție numai o săptămână pentru a preda vasul noului director în bună stare înainte de plecare, dar echipajul indisciplinat și câteva schimbări de program neprevăzute ar putea provoca mari probleme.

INSPECTIA

luni, 8 martie, 22:00

Personalul de pe Costa Serena este în alertă pentru că inspectorii din Genova urcă la bord pentru un control temeinic al vasului, timp de o săptămână. Inspectorii nu lasă niciun colțișor al vasului neatins examinând totul, de la camera motoarelor la bucătării și scena de spectacole, iar ceea ce găsesc ar putea pune în pericol locuri de muncă. Cei 1000 de membri ai personalului trebuie să reușească să respecte programul drastic, în același timp împăcându-se cu viața departe de familie și prieteni - lăsați în alt colț îndepărtat al lumii. După o primă săptămână dezamăgitoare, dansatorii trebuie să fie în formă maximă pentru această croazieră; prestațiile slabe - și surplusul de greutate - i-ar putea trimite înapoi acasă. Între timp, personalul de servire are o prestație proprie surprinzătoare în timpul marelul dineu italienesc, iar echipa de divertisment dezvăluie un plan îndrăzneț pentru petrecăreții nocturni. La sfârșitul săptămânii, inspectorii prezintă rezultatele lor, iar întrebarea este: cine rămâne și cine pleacă?

MAGIE SI HAOS

luni, 15 martie, 22:00

Călătoria nu începe foarte bine pentru Costa Serena atunci când vasul părăsește Veneția fără bagajele mai multor pasageri. Aceasta duce la o potențială urgență medicală pentru unul dintre pasageri ale cărui medicamente pentru tratamentul post-transplant renal s-ar putea găsi în bagaj. O altă urgență medicală este descoperirea unui deces subit la bord. Căpitanul și inginerul-șef se concentrează asupra unor tehnici de economisire a energiei pentru a reduce consumul de combustibil al navei cu aproape 70 de tone. În acest timp, ofițerul responsabil cu securitatea testează echipajul supunându-l unui exercițiu de tip "om peste bord". Animatoarea principală pentru adulți, Bepy, încinge atmosfera în zona de nightclub a vasului organizând un concurs Mr. Olympia, iar unii pasageri intră repede în atmosferă. Pentru că vor lucra ca asistenți în spectacolul de magie, o parte dintre dansatori deprind câteva mișcări noi. Și, în final, toți membrii echipajului, de la toate departamentele, sunt chemați pe scenă pentru a se bucura de un moment în lumina reflectoarelor.

CONCERTUL

luni, 22 martie, 22:00

Sosirea întârziată într-o Veneție cețoasă pregătește scena pentru o săptămână solicitantă la bordul navei Costa Serena. Căpitanul și echipa sa trebuie să navigheze printr-unul din cele mai intens circulate canale ale lumii, unde vizibilitatea este redusă. Apropierea iernii prevestește ape agitate, ceea ca va îngreuna economisirea de combustibil, dar și intrarea în doc în Croația. Pe scurt, echipajul va avea de înfruntat o serie de coșmaruri logistice. În Istanbul, o formație celebră, Nomadi, va urca la bord pentru primul concert rock desfășurat pe nava Serena. Pe lângă formație, sunt așteptate și câteva celebrități, așadar echipa de securitate trebuie să fie constant pregătită să țină la distanță paparazzi sau admiratorii prea înfocați.

Având un larg contingent de turiști germani la bord, echipajul trebuie să gândească spectacolele de divertisment ținând cont de diferențele culturale. În zona artiștilor, o nouă dansatoare și un nou cântăreț

s-au alăturat echipei, dar adaptarea este destul de dificilă, din cauza costumelor prea strâmte și a neînțelegerilor cu celălalt artist vocal.

JURNAL DE BORD este produs de Briteside Television pentru National Geographic Channels International. Lynn Child este producător pentru Briteside Television. Sydney Suissa este vicepreședinte executiv de conținut pentru NGCI.

Pentru mai multe informaţii despre serialul JURNAL DE BORD, accesaţi: http://natgeotv.com/ro/jurnal-de-bord

National Geographic Channels International

National Geographic Channels International (NGCI) invită telespectatorii să-și păstreze vie curiozitatea prin programele sale inteligente şi originale, care analizează ceea ce știm, cum vedem lumea și ce ne motivează. Companie deţinută de National Geographic Television (NGT) şi FOX Entertainment Group, NGCI sprijină angajamentul Societăţii National Geographic de a explora, proteja şi educa prin cele șase canale ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure şi Nat Geo Music.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 320 milioane de case din 166 de ţări, în 34 de limbi.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.natgeotv.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii