Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Happy Hour" spune "Jos palaria!" de 1 Decembrie

ro

29 Nov, 2009 16:37 1523 Marime text

_MG_5133.jpgCând Pro Tv împlineşte 14 ani, în cadrul a trei ediţii speciale, între orele 10.00-12.00, 13.30-14.30 şi 17.45-19.00,

Emisiunea o va omagia pe Maria Tănase şi o va avea invitată

pe fiica adoptivă a marii artiste

De 1 Decembrie, românii sunt invitaţi să sărbătorească la Pro Tv, unde "Happy Hour" promite un adevărat maraton de momente speciale, muzică de calitate şi artişti pe măsură! Pe durata a trei ediţii speciale, Catalin Maruţă va fi gazda unor invitaţi aleşi pe sprânceană şi va spune, alături de echipa sa, "Jos pălăria!" în faţa unor oameni şi evenimente de excepţie.

Maria Tănase este unul dintre marile nume în faţa cărora "Happy Hour" îşi scoate pălăria de 1 Decembrie, când Pro Tv împlineşte 14 ani de existenţă! Una dintre legendele muzicii româneşti, Maria Tănase, artista a cărei voce a vrăjit o lume întreagă, admirată, controversată şi misterioasă va fi omagiată în cadrul ediţiilor speciale prezentate de Cătălin Măruţă! Maria Tănase a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, a impresionat şefi de stat şi artişti renumiţi ai vremii, a fost curtată şi adorată de bărbaţi celebri. Pe 19 iunie 1963, Maria Tănase a susţinut ultimul său spectacol, la Hunedoara. Era bolnavă de cancer pulmonar şi de-abia dacă s-a putut urca pe scena. Cu ultimele puteri, s-a adresat publicului: "Fraţilor, eu nu mai pot! Am cancer la sân şi o să mor în curând! De-acuma nu mă veţi mai vedea niciodată!". Trei zile mai târziu, murea în braţele soţului său iubit, alături de care a trăit timp de 23 de ani. La funeraliile ei din 1963, sute de mii de oameni au umplut străzile Bucureştiului, ca să o conducă pe ultimul drum.

La "Happy Hour", de 1 Decembrie, românii vor avea ocazia să descopere şi cum era Maria Tănase dincolo de scenă. Marea artistă a avut un singur regret: că niciodată nu a putut fi mamă. Cu patru ani înainte să moară însă, cântăreaţa a adoptat-o pe Minodora Nemeş, o fată născută într-o familie săracă din satul Hodoni, pe lângă Timişoara. A adus-o la Bucureşti şi a crescut-o ca pe fiica ei. Minodora a stat la căpătâiul mamei sale adoptive până când Maria Tănase a închis ochii pentru totdeauna! La aproape un sfert de secol de la moartea Mariei Tănase, echipa "Happy Hour" a găsit-o pe Minodora Nemeş la Chicago, unde locuieşte de mai bine de 30 de ani. De 1 Decembrie, fiica adoptivă a Mariei Tanase va poposi în platoul "Happy Hour", după 19 ani de absenţă din România, şi va povesti totul despre Maria Tănase, marea legendă căreia i-a spus "mamă".

Tot de 1 decembrie, Elena Cârstea îşi va face prima apariţie publică după operaţia suferită în Statele Unite acum două luni. De ziua românilor, dar şi când Pro Tv împlineşte 14 ani, artista se reîntoarce în România şi se opreşte direct pe Happylica, de unde va vorbi despre cele mai recente evenimente din viaţa ei, dar va şi cânta. Sărbătoarea va continua şi cu un moment "Jos pălăria!" pentru muzica românească a anilor '90: fetele care pe vremuri formau ASIA, cea mai în vogă trupă românească a acelor ani, adică Anca, Sorana, Irina şi Anemona, se vor reîntâlni la "Happy Hour" şi vor cânta, după mulţi ani, cea mai cunoscută piesă a lor, "Inima mea".

Aşadar, Măruţă, bandul şi Happylica se antrenează deja pentru maratonul "Happy Hour" de 1 Decembrie dintre orele 10.00-12.00, 13.30-14.30 şi 17.45-19.00, când toţi românii sunt îndemnaţi să spună şi ei "Jos pălăria!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii