Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul "Giselle" intr-o distributie inedita - 13.04.2009

ro

13 Apr, 2009 17:42 1287 Marime text

  Sambata seara, Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" a adus in fata publicului spectacolul "Giselle" intr-o distributie inedita. Capodopera romantica de Adolphe Adam, pusa in scena de Elisabeth Lux Pandichi si Calin Hantiu dupa Marius Petipa, i-a avut in prim plan pe tinerii debutanti Irina Ganea Mihaiu (Giselle) si Dan Dumbrava (Albert), care, plini de emotiile inceputului, ne-au incantat privirile si sufletul prin aerul care a emanat inocenta, dragoste, dar si maturitate atunci cand a fost nevoie.

Un alt debut important a fost cel al lui Adrian Mihaiu in rolul lui Hans, rol care se pare ca i se potriveste foarte bine si pe care a reusit sa il interpreteze cu foarte multa pasiune si talent, punandu-si totodata in valoare tehnica.

Alte roluri apreciate de public au fost: Mirta (Eliza Maxim), un alt nume cunoscut publicului nostru datorita interpretarii unor roluri de mare amploare, Mona si Zulma (Oana Dinca si Amalia Mindrutiu), si pas de deux "Prieteni" (Oana Dinca si Mircea Craciun), alaturi de Alexandru Chis (Wilfried - debut), Anca Strnad (Bathilde - debut), prietenele (Liliana Tabus, Cecilia Ursul, Consuela Ciont, Angelica Ceara, Rie Aoyagi, Delia Luca) si ansamblul de balet.

Spectacolul este unul foarte complex si foarte greu, iar rolul lui Giselle este unul dintre cele mai ravnite pentru balerinele care ajung sa danseze roluri prime. Cei doi balerini, Dan Dumbrava, posesorul unui trup zvelt, cu gesturi elegante demne de un print, alaturi de Irina Ganea Mihaiu, o faptura plina de candoare, talent si cu ceva mai multa experienta in rolurile prim-solistice, vin puternic din urma cu speranta ca vor deveni cap de afis in multe alte spectacole de balet din repertoriul teatrului. Le uram din tot sufletul mult succes!

Cu stima,

MARIA OHOTA
secretar artistic - compania de balet
_______________________________________________________

TEATRUL NATIONAL DE OPERA SI BALET "OLEG DANOVSKI"
Tel: 0040 241 480300
Fax: 0040 241 615080

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii