Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI JUSTITIEI SI LIBERTATILOR CETATENESTI

ro

03 Jul, 2009 21:42 911 Marime text

03.07.2009

SCRISOARE DESCHISĂ

MINISTRULUI JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI

 Domnule Ministru,
 Am luat cunoştinţă cu toţii de adresa nr.76602/03.07.2008, transmisa ordonatorilor secundari si terţiari de credite. Nu ne mai miră absolut nimic în condiţiile actualei guvernări, dar stăm şi ne gândim dacă mai este cazul să ne plătiţi, în marea dumneavoastră generozitate, salariile pentru luna iunie?! Oricum, pe vremurile ceauşiste salariul era considerat o "mică atenţie din partea conducerii" şi se verifică şi acum, la 20 de ani de la revoluţie (dacă a fost revoluţie..... ), că de plata muncii nu mai poate fi vorba!
 Dispoziţiile primului ministru, transmise prin adresa 51948/06.05.2009 privind încadrarea în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2009 nu le cunoaştem, însa din presa am înţeles că ministrul care nu se conformează, răspunde, inclusiv politic. Ne întrebăm: dumneavoastră în faţa cui răspundeţi politic, că doar se presupune că sunteţi independent!?   Cât despre condiţionalităţile impuse de organismele financiare internaţionale asumate de guvern, ne iertaţi, dar nu credem că neplata sporurilor, acordate prin lege si recunoscut de hotărâri judecătoreşti şi RIL va scoate România din criza, iar la momentul contractării creditului, decizia v-a aparţinut! Cine îşi va asuma acest eşec? Plata e pe spinarea poporului şi greutăţile cu care ne confruntăm vă sunt necunoscute şi oricum atitudinea întregului guvern e ca NU VA PASA!!!!
 Modul în care s-a elaborat bugetul nu ne poate fi imputat nouă, ci doar dumneavoastră! Aveaţi obligaţia să includeţi în buget toate sumele, aşa cum a făcut ministrul de finanţe, care şi-a platit datoriile faţă de angajaţii proprii.
 Parcă dumneavoastră, împreună cu ministrul de finanţe ne spuneaţi că pe 10 iulie se vor plăti orele suplimentare efectuate în perioada  noiembrie 2008 la zi??? Repetăm ce am spus atunci: a fost o minciună în care nu a crezut nimeni, nici măcar dumneavoastră! Acum operaţi şi reduceri salariale, asta poate pentru a demonstra cum se respectă legile în România de către autorităţi! Mai avem o şansă: la CEDO! Dar, din păcate, tot poporul va plăti daunele şi nu cei direct răspunzători!
 Om fi noi mulţi şi prosti, cum credeţi dumneavoastră, însă putem percepe situaţia în care se află ţara!
 OUG nr.71/2009 este o aberaţie, dată cu încălcarea tuturor normelor de drept, inclusiv nesocotirea unei decizii a CCR, dar încălcarea legii a devenit obişnuită pentru autorităţi!
 Din păcate pentru noi, oamenii acestui popor, care trăim din salariul pe care-l meritam pentru munca depusă, este evident că ne reîntoarcem la sclavie! Asta face guvernul cu toţi cei care muncesc!
 Reducerile trebuie să opereze de la varf! Astfel, vrem să vedem primul parlamentar căruia i se diminuează veniturile şi restul sumelor alocate pentru întreţinerea cabinetelor, vrem sa vă vedem pe dumneavoastră, miniştrii şi  aleşii poporului, circulând ca noi, prostimea, fără autoturisme de serviciu pe bani publici, să vă plătiţi telefoanele din propriile venituri, să nu vă mai decontaţi cheltuielile!  Noi, cei pe care-i batjocoriţi, plătim toate acestea şi merităm puţin respect, măcar pentru că unii dintre dumneavostră au ajuns unde sunt acum datorită faptului că au primit un vot!
 Credeţi ca ne puteţi lua orice, chiar şi viata, pentru că ceea ce se întâmpla acum e atentat la viata noastră, puteţi să ne îngrădiţi drepturile, aşa cum faceţi în prezent, însa niciun conducător nu a putut să îngrădească puterea de a gândi a poporului.
 Va dorim exact ce ne doriţi dumneavoastră noua,
 
 
 Stefania Teleman
 Grefier sef Curtea de Apel Bucuresti
 Preşedinte Federaţia Naţională Sindicală Projust

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii