Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wasabi Beneficii si utilizari

ro

31 May, 2014 08:50 3433 Marime text
Bucătarii niponi și experții culinari știu de multă vreme despre beneficiile wasabi-ului asupra sănătății. Cea mai comună utilizare pentru Wasabi este de obicei sub formă de pastă ce se servește adesea cu sushi, sashimi și alte mâncăruri pe bază de pește crud. În mod traditional, Wasabi a fost folosit drept stimulator al apetitului și adjuvant in digestie. În Japonia antică, această rădăcină era folosită pentru calitățile ei puternic antiseptice, iar astăzi este recunoscută datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Pentru a pregati wasabi, trebuie să îl amestecați cu destulă apă până devine o pasta cu o consistență similară untului de arahide. Apoi lăsați pasta în repaus timp de 10 minute, pentru a permite savorii și aromei să se dezvolte. Dacă ați văzut vreodata cum este servit wasabi într-un restaurant japonez, veți observa ca în general o cantitate de mărimea unei lingurițe este suficientă.

Articolul integral pe ecuisine.ro

Din aceeaşi categorie Tu ai băut lapte astăzi?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii