Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tu cum ai grijă de sănătatea ta emoţională?

ro

20 Mar, 2014 12:31 1138 Marime text
Persoanele cu o bună sănătate emoţională sunt mai capabile de a accepta şi depăşi provocările, de a construi relaţii puternice şi de a se recupera rapid în urma unei decepţii. Au control asupra emoţiilor şi a reacţiilor comportamentale.
Sănătatea emoţională se referă la modul în care te percepi pe tine însuţi, la calitatea relaţiilor în care eşti implicat şi la modul în care depăşeşti situaţiile dificile din viaţa ta. Nu eşti predispus la depresie, anxietate sau alte probleme psihologice. La toate aceste caracteristici pozitive se adaugă şi flexibilitatea, asimilarea rapidă a noutăţilor, capacitatea de adaptare la schimbări şi menţinerea unui echilibru stabil între între muncă, relaxare şi odihnă.
Doctorii susţin că pentru a-ţi menţine sănătatea emoţională, este important să acorzi atenţie nevoilor şi sentimentelor tale, în primul rând. Asta nu înseamnă să devii egoist, ci să nu laşi stresul şi emoţiile negative să te acapareze. Iată o parte din activităţile ce garantează o eliberare naturală de endorfine şi, automat, îţi induc starea de fericire:
Fii util celorlaţi! Când faci lucruri care îi ajută pe cei din jurul tău, stima de sine creşte.
Fii deschis la nou! Începe un curs de gătit, alătură-te unui grup de lectură, vizitează un muzeu, învaţă o limbă nou sau, pur şi simplu, călătoreşte într-o locaţie necunoscută. Ai atâtea posibilităţi!
Bucură-te de frumuseţea din jurul tău! Studiile au arătat că o simplă plimbare într-o grădină are capacitatea de a-ţi reduce presiunea araterială. Deci, bucură-te de natură şi de artă!
Activează-ţi toate simţurile! Stai calm şi energizează-te prin activarea celor 5 simţuri: ascultă muzică, miroase flori, masează-ţi mâinile şi picioarele sau bea o băutură fierbinte.
Ia-ţi un animal de casa! Da, animalele de casă sunt o responsabilitate în plus, dar te pot face să te simţi util şi iubit. În plus, pot fi un motiv să ieşi din casă, să te plimbi şi să cunoşti locuri şi persoane noi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii