Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top trei cele mai bizare alergii

ro

18 Mar, 2014 12:32 1494 Marime text
O alergie este reacţia adversă pe care o are organismul la contactul cu o substanţă de obicei nevătămătoare, numită alergen. Cauza pentru care apar majoritatea alergiilor este încă necunoscută, iar simptomele diferă de la caz la caz. Atunci când părinţii suferă de diferite alegii, creşte şi riscul copilului de dezvolta această afecţiune, deşi nu în mod exclusiv acelaşi tip de alergie.
Există o mulţime de alergii comune precum cele la alune, lactate sau polen, dar au fost semnalate şi cazuri mai bizare.
Alergia la apă. Deşi pare imposibil, o femeie din Marea Britanie suferă de alergie la apă, contactul cu o singură picătură provocându-i dureri şi mâncărimi. Conform DailyMail, aceasta este o condiţie extrem de rară, existând aproximativ 35 de persoane afectate în întreaga lume.
Alergia la lemn. Sunt cunoscute multe cazuri de alergii la diferite tipuri de lemn, dar foarte puţine la lemn, în general. O astfel de afecţiune te împiedică să atingi orice obiect ce are în compoziţie lemnul, inclusiv hârtia şi creionul. Cele mai comune simptome pentru această alergie sunt iritaţiile pielii, tusea şi strănutul.
Alergia la soare. Denumită şi fotosensibilitate, este o reacţie foarte rară a sistemului imunitar la expunerea la soare. Aceasta provoacă urticarie la nivelul pielii expuse la lumina solară, acoperită sau nu. Apare în aproximativ 30 de minute de la expunerea la soare şi dispare în doar câteva minute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii