Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învaţă-ţi copilul să mănânce sănătos

ro

17 Mar, 2014 13:18 1707 Marime text
Medici psihologi, pediatri şi nutriţionişti au lucrat împreună pentru a dezvolta un plan prin care îi poţi convinge pe cei mici să mănânce mai sănătos şi să devină conştienţi de efectele pozitive ale acestui obicei.
Serveşte-le mâncarea în porţii pentru copii. Nu este indicat să le oferi copiilor prea multe alimente la o singură masă şi nici să insişti să mănânce cât mai mult. Dacă le va fi foame, vor cere singuri încă o porţie.
Alimentele noi. Când te hotărăşti că este cazul să introduci o noutăţi în alimentaţia micuţului tău, asigură-te că îi vei oferi cîte una la fiecare masă. Prea multe produse pe care nu le cunoaşte l-ar putea speria. Reţine că nu este indicat să insişti să accepte un aliment dacă el susţine că nu îi place. Încearcă să îl introduci din nou în meniu după o perioadă de timp. Specialiştii susţin că este nevoie de 12 sau chiar mai multe încercări până ce copilul va accepta un aliment nou.
Limitează până ce vei elimina treptat din alimentaţie gustările nesănătoase. Există numeroase studii ce asociază acest obicei alimentar cu obezitatea infantilă. În plus, dacă nu vor ronţăi nimic pe parcursul zilei, vor fi mai dispuşi să încerce reţetele noi şi sănătoase pe care i le pregăteşti.
Transformă mesele în activităţi distractive. Dacă îi vei cere ajutorul în prepararea mesei, copilul va deveni mai interesat şi dornic să guste din ce a gătit chiar el. Pe lângă acest truc, foloseşte-ţi creativitatea, prepară-i gustări sănătoase în diferite forme şi culori.
Şi cel mai important, fii un exemplu! Copiii au tendinţa de a imita tot ce obeservă în jurul lor aşa că trebuie să fii un model pozitiv. Dacă te va vedea că nu mănânci un anumit aliment, va face la fel. De aceea este important să ai grijă, mai întâi, la comportamentul tău alimentar. Faceţi tot posibilul să luaţi masa împreună ca o familie, la ore prestabilite şi să mâncaţi cu toţii acelaşi preparat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii