Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci sfaturi de urmat pentru a fi frumoasă, fericită şi sănătoasă

ro

25 May, 2014 13:30 1249 Marime text

Dormi mai mult. Este un fapt cunoscut că un somn odihnitor este estenţial pentru păstrarea sănătăţii. Potrivit cercetărilor din domeniu, persoanele care nu dorm suficient au sistem imunitar mai slab şi, astfel, sunt mai predispuşi la dezvoltarea anumitor afecţiuni. În plus, aceste persane au tendinţa de a lua în greutate constant. Nutriţioniştii afirmă că cei care nu dorm suficient noaptea sunt tentaţi să mănânce mai nesănătos.

Râzi cât de mult poţi. Râsul este extrem de benfic pentru sănătatea noastră. Zilnic ne întâlnim cu numeroase situaţii stresante şi cu efect negativ asupra sănătăţii noastre, aşa că, ori de câte ori ai ocazia, râzi! S-a dovedit că astfel îţi poţi păstra sănătatea vasculară, stimulând eliberarea de endorfine, hormoni responsabili pentru buna dispoziţie.

Consumă carotenoizi. Este important de menţionat că între frumuseţe şi sănătate există o strânsă legătură. Astfel, consumând alimente bogate în carotenoizi, precum roşii, brocoli sau varză, îţi vei asigura strălucirea naturală a pielii.

Rămâi activ din punct de vedere social, indiferent de vârstă. Este greşită alegerea unor persoane de a se retrage din viaţa socială aproape complet, atunci când ies la pensie. Astfel, devin mai stresaţi şi, automat, sănătatea lor va fi afectată. S-a dovedit că persoanele în vârstă care desfăşoară activităţi recreative în grup, sunt mai sănătoase şi mai fericite.

Fă-ţi un masaj. Nu singur, mergi la un specialist. Într-adevăr, va trebui să plăteşti, dar meriţi, din când în când, să îţi relaxezi atât mintea cât şi corpul. Masajul are capacitatea de a reduce atât presiunea sângelui, cât şi numărul de hormoni care cauzează stresul. După o singură şedinţă de masaj vei observa schimbări biologice majore.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii