Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce alimente cresc fertilitatea unei femei

ro

30 Mar, 2014 18:01 1689 Marime text
Dacă încerci să rămâi însărcinată şi vrei să îţi „ajuţi” organismul, o poţi face mâncând anumite alimente. Iată care sunt cele mai indicate dintre acestea:
Proteinele animale. Carnea de pui, de exemplu, conţine zinc, fier şi proteine, substanţe esenţiale pentru sănătatea corpului unei femei. Desigur, acestea sunt sănătoase atâta timp cât nu provin din carnea păsărilor hrănite cu hormoni sau antibiotice.
Migdalele pot creşte fertilitatea unei femei datorită cantităţii mari de vitamina E conţinută.
Scoicile, pe lângă faptul că sunt considerate alimente afrodisiace, conţin cantităţi mari de zinc, vitamina B2 şi vitamina D. Aceasta din urmă ajută la reglarea nivelului de glucoză şi întăreşte uterul, pregătindu-l pentru o eventuală naştere.
Salatele verzi conţin fier cu rol în îmbunătăţirea fertilităţii.
Bananele ajută la îmbunătăţirea procesului de digestie, reglează nivelul hormonilor şi s-a dovedit chiar că au capacitatea de a îmbunătăţi starea psihică generală. În cazul femeilor ce îşi doresc să rămână însărcinate,vitamina B6 din banane au proprietatea de a normaliza nivelul hormonilor ce se ocupă de dezvoltarea embrionului.
Somonul este bogat în acizi graşi esenţiali şi seleniu. Este indicat consumul acestui peşte deoarece are capacitatea de îmbunătăţi toate procesele desfăşurate pe perioada fertilă şi cea a sarcinii. În plus, seleniul este cunoscut pentru capacitatea de a preveni ruperile cromozomiale evitând, astfel, eventuale malformaţii ale fătului.
Cerealele integrale sunt bune pentru a întări fertilitatea unei femei doarece au capacitatea de a menţine normal nivelul zahărului din sânge. Un nivel ridicat de insulină poate deregla activitatea normală a hormonilor reproductivi diminuând, astfel, fertilitatea unei femei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii