Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castanele comestibile, garanţia sănătăţii şi a unei arome deosebite

ro

21 May, 2014 15:51 1402 Marime text

Consumate coapte sau prăjite, în cantităţi reltiv mici, patru-cinci castane pe zi, acestea au capacitatea de a lupta împotriva anemiei, de a reduce nivelul colesterolului şi de a îmbunătăţi activitatea sistemului nervos. Bogate în fibre, castanele sunt indicate persoanelor care vor să îşi fortifice musculatura, iar riboflavina conţinută are capacitatea de îmbunătăţi activitatea metabolică. De asemenea, îmbunătăţesc digestia, fiind indicate în curele de slăbire. În plus, câteva castane pe zi pot trata afecţiunile cardiace, având capacitatea de a preveni bolile coronariene şi accidentele vasculare. La păstrarea stării de sănătate a organismului mai contribuie şi potasiul, fosforul, magneziul, zincul, dar şi vitaminele B1, B2, B6, E şi C conţinute. Totuşi, de reţinut este faptul că au conţinut ridicat de calorii, respectiv 200 de calorii, care provin din carbohidraţi, la o 100 de grame de castane. În plus, castanele mai au proprietăţi energizante, remineralizante, antianemice şi antiseptice şi fac parte din categoria alimentelor care îşi păstrează proprietăţile aproape intacte chiar şi după prelucrarea termică.
Sunt contraindicate persoanelor care suferă de diabet.
În uzul extern, castanele sunt folosite într-un amestec cu miere, în scopul tratării aceneei. Vitamina E şi acizii graşi conţinuţi garantează hidratarea şi elasticitatea pielii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii