Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Algele marine şi beneficiile lor pentru sănătate

ro

26 May, 2014 08:22 1599 Marime text
Algele marine sunt consumate de sute de milioane de oameni din Extremul Orient. Acestea pot fi roşii, brune sau verzi şi au valoroase proprietăţi nutriţionale. Incluse în alimentaţie, algele marine pot fi o importantă sursă de minerale, vitamine, aminoacizi şi proteine. Au numeroşi antioxidanţi, contribuie la reglarea metabolismului, iar datorită conţinutului de iod ajută la buna funcţionare a glandelor, în special a glandei tiroide. Proaspete sau uscate, algele conţin vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Printre efectele benefice ale algelor marine se mai numără şi stimularea imunităţii, reducerea arterosclerozei şi a infarctului miocardic prin fibrele alimentare care împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine. Clorofila din alge are efect antibacterian şi regenerant. Mai pot fi folosite în curele de slăbire pentru remodelare corporală, iar pentu uz extern sunt benefice tenului, calmează iritaţiile şi au efect anti-stres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii