Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Sistem naţional standardizat de formare /training al Crucii Roşii Române în domeniul primului ajutor de bază

ro

30 Nov, 2010 23:35 1317 Marime text
Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază, în conformitate cu standardele europene în vigoare. Proiectul urmăreşte dezvoltarea cunoştintelor în domeniul acordării primului ajutor de bază, precum şi conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.

În cadrul acestui proiect vor fi implicate toate filialele Societăţii Naţionale de Crucie Roşie din fiecare judeţ din ţară, unde se va înfiinţa câte un centru de formare/instruire in domeniul acordarii primului ajutor de bază. Fondurile vor fi utilizate în vederea dotării acestor centre cu echipamente pentru training, astfel încât 5.000 de voluntari să poată beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului, pana in aprilie 2011.

Valoare totală a proiectului este de 2.215.975 EUR din care 1.988.173 euro contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE si 227.802 euro contribuţia Crucii Roşii Române.

Perioada de implementare: 24 luni, panâ în 30 aprilie 2011

Obiectivele proiectului:
• crearea şi acreditarea naţională şi la nivel european a 47 de centre de formare ale Crucii Rosii Române în primul ajutor de bază (echipate la standarde europene)
• pregatirea a 50 de formatori in conformitate cu standardele nationale si europene, care urmează să asigure pregatirea instructorilor si a voluntarilor in domeniul primului ajutor de baza.
• Informarea si educarea populaţiei cu privire la importanta dobandirii cunoştintelor de prim ajutor de baza si impactul pozitiv al interventiilor de prim ajutor de baza in salvarea vietii.

Despre mecanismul financiar

Mecanismul Financiar al SEE are ca scop reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi statele SEE AESL (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb). Norvegia este donatorul principal al mecanismului financiar SEE, având o participare de peste 90% din totalul de fonduri alocat României.

Spaţiul Economic European (SEE) a luat fiinţă in 1994 în urma acordului dintre statele participante la Asociaţia Europeană a Liberului Schimb şi statele membre UE. Acest acord pune bazele unei pieţe unice guvernate de aceleaşi reguli de baza ce au ca scop să permită mărfurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor să circule liber în cadrul SEE, într-un mediu deschis şi competitiv.

In luna ianuarie 2011 in filiala Constanta, primii care vor beneficia de acest proiect sunt elevii de la Liceul Mircea cel Batran, unde alaturi de parinti si profesori vor descifra impreuna tainele primului ajutor conform protocolului incheiat.

DIRECTOR,

CARMEN LUNGU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii