Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sărbători, ţine-ţi colesterolul sub control!

ro

24 Dec, 2010 17:00 1254 Marime text
Preparatele culinare pe care românii le pregătesc de sărbători sunt, prin tradiţie, bogate în grăsimi. Spiritul Crăciunului este reprezentat în cultura românească de preparate specifice sezonului, cu multe calorii: cârnaţi de casă, sărmăluţe, piftie, lebăr, caltaboş, tobă şi alte preparate din porc. De fapt, prepararea acestor bunătăţi este asociată în mentalul românesc cu uniunea familială şi întregeşte spiritul sărbătorilor.

În contextul noilor direcţii de sănătate care promovează o dietă echilibrată, fără grăsimi, toate aceste preparate realizate cu atâta fast şi bucurie de Crăciun ar trebui eliminate din dieta noastră. Nu puţine sunt cazurile de toxiinfecţie alimentară care apar preponderent de sărbători si să nu uităm de colesterolul LDL care, aflat la un nivel ridicat în sânge, poate determina în timp numeroase afecţiuni de tip cardiovascular.

Dar cum putem să renunţăm la nişte obiceiuri cu care am crescut şi care fac parte din cultura noastră? Cum rămâne cu tradiţia culinară românească?

Răspunsul la aceste întrebări se poate concretiza în găsirea unui echilibru între obiceiul culinar specific şi sănătatea noastră. În ultimul timp, producătorii de alimente, urmând exemplul occidental, lansează produse de calitate, sănătoase, cu beneficii importante asupra organismului uman.

Dobrogea Grup a lansat pentru prima oară pe piaţa românească o pâine care reduce colesterolul : pâinea de secară Dobrogea-Benecol. Mereu în sprijinul nevoilor consumatorilor cu produse echilibrate şi sănătoase, Dobrogea Grup, unul din principalii producători din industria de morărit-panificaţie din România a demonstrat că este un partener de nădejde pentru o alimentaţie sănătoasă. Pâinea de secară cu esteri de stanoli din plante, Dobrogea-Benecol este un produs funcţional şi prima pâine din România cu efect în reducerea colesterolului. Esterii de stanoli din plante, ingredientul activ al acestui produs, şi-au dovedit eficacitatea prin cele 60 de studii clinice internaţionale. Specialiştii recomandă consumul a doar 4 felii de pâine, timp de cel puţin 2 săptămâni pentru o scădere a colesterolului „rău"cu până la 15 %.

Dacă ai colesterolul mărit, redu-l în mod natural cu pâinea de secară cu esteri de stanoli din plante, Dobrogea-Benecol, expertul tău în reducerea colesterolului, de sărbători şi în fiecare zi!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii