Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Colegiul Medicilor din Romania

ro

15 Jul, 2014 12:37 1815 Marime text
Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România a luat act cu surprindere de retrimiterea către Parlament a OUG nr. 2/2014, care se referă la statutul medicului în România.
Biroul Executiv al CMR atrage atenţia ca relaţia între medic şi pacient este o relaţie specifica şi că pentru medic interesele pacientului sunt mai importante decât interesele publice. Acest lucru este specificat în toate Codurile Deontologice din întreaga lume. În acelaşi timp, în toată Uniunea Europeană se specifică în legislaţie în mod clar că în virtutea profesiei sale medicul nu este nici funcţionar, nici funcţionar public.
În aceste condiţii, Biroul Eexecutiv al CMR face un apel la toţi parlamentarii indiferent de culoarea politică de a respinge obiecţiile Preşidenţiei, de a revota articolul in forma în care a fost trimisă de Parlament şi a reda statutul real al profesiei medicale.
Aceasta modificare este importantă cu atât mai mult cu cât una din cauzele principale pentru care medicii aleg să plece în străinătate este echivalarea cu funcţionar a unei activităţi care prin esenţa sa nu are aceste atribute.
 
Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii